ИЗБОРИ 2015: Добрич заслужава да продължи по пътя на успеха

05.10.2015 г. 12:52:08 ч.
/
ИЗБОРИ 2015: Добрич заслужава да продължи по пътя на успеха
Г-жо Николова, какво Ви мотивира да се кандидатирате за нов мандат?
Реших да се кандидатирам отново, защото, както съм казвала често, градът ни заслужава по-добро бъдеще - за нас, за децата ни. За трите мандата направихме толкова много, колкото не беше направено за 30 години преди това. Вдигнахме високо летвата на динамика на работа в общината. Създадохме стандарт за обслужване. Несъмнено опитът, който натрупахме, е част от Европейското ни развитие, защото усвояването на европейски средства чрез оперативните програми, и то в условията на икономическа криза, удвои и утрои бюджета на общината за инвестиции. Резултатите са видими. Днес сме с готови проекти за новия програмен период, знаем и можем да ги изпълним. Те са важни за нашия град и гражданите на Добрич. Ще се кандидатирам отново, за да продължим започнатото. Убедена съм, че ще го постигнем.
Какви ще бъдат приоритетите Ви за новия мандат?
През новия мандат ще заложим на европроекти за инфраструктура и развитие. Община Добрич има готовност с работни проекти на стойност 85 млн. лв. в интегрирания план за градско възстановяване и развитие в трите зони за въздействие: 
- зона с публични функции – същинския градски център,
- зона с преобладаващ социален характер - кварталите „Балик“, „Изгрев“, „Строител“, „Иглика“, „Русия“ 2 и „Дружба“,
- зона с потенциал за икономическо развитие – част от кварталите „Иглика“, „Запад“ – границата на урбанизираната територия по жп линията и ул. „Калиакра“, северната тангента на града, ул. „Поп Богомил”, северната граница на индустриалната зона.
Готов е и проектът за интегрирания градски транспорт, както и за реконструкция на ВиК системата. Разработени са проектите за седем училища и за четири детски градини, за които сме предвидили основен ремонт, обзавеждане, внедряване на мерки за енергийна ефективност и облагородяване на дворните пространства. Предвидена е реконструкция на всички елементи на градската среда в трите зони за въздействие. Ще бъдат ремонтирани 45 километра улична мрежа и изградени около 40 зони за обществен отдих и междублокови пространства, детски и спортни площадки, зони за паркиране, тротоари, велоалеи, улично осветление.
В интегрирания план за градско възстановяване и развитие се предвижда и реновиране на мемориалния комплекс „Военно гробище”. Готови са и работните проекти за нов парк до паметника на деспот Добротица, именуван „Св. Димитър”. Всички тези проекти ще променят визията на град Добрич, особено в неговите квартали. Зная, че те са важни за всички наши съграждани. И имам убедеността, че можем да ги изпълним успешно. Така не само ще направим града ни още по-модерен и привлекателен, но и трайно ще намалим безработицата. Уверена съм, че с ваша подкрепа можем да утвърдим Добрич като град, който осигурява високо качество на живот, безопасна и уютна жизнена среда, възможности за интеграция на гражданите в неравностойно положение, както и притегателен център за посетители и инвеститори. Ще направим Добрич още по-добро място за живеене, където нашите деца да пожелаят да се върнат и останат.
Как ще протече Вашата кампания?
Нагласата ми е изцяло положителна, защото познавам проблемите на Добрич и имам конкретни решения за тях. Винаги съм залагала на добрия тон, а не на лични нападки, защото съм убедена, че само по този начин добричлии ще имат възможността да изберат най-достойната личност за кмет. Ще заложа на позитивна кампания с реален сблъсък на идеи, ще представя своята програма за устойчивото развитие на Добрич.
Какво е Вашето послание за хората на Добрич?  
Гордея се, че, като кмет на Добрич от 2003 година, мога да застана с открито лице пред моите съграждани и да поискам да бъдем заедно и през следващите години, за да изградим до край започнатото. Нашият град заслужава да продължи пътя на успеха:  постигнатото да бъде запазено и да гарантираме, че то няма да бъде разпиляно и изгубено. През всички тези години за мен най-важни бяха хората на Добрич. Благодарна съм им за това, че ми даваха доверието си,  подкрепяха ме и гласуваха за по-доброто бъдеще на града ни, заради което трябва да продължим заедно напред. През изминалите 12 години ни помагаше убедеността, че вървим в правилната посока, за да реализираме проектите си и да превърнем Добрич в по-добро място за живеене. Резултатите от упоритата ни работа, на целия екип на общинска администрация, на общинския съвет, са видими. С привлечените чрез оперативните програми средства от европейските фондове, бюджетът на общината за инвестиции се утрои и в условията на икономическа криза ние постигнахме значителни резултати. Те са видими за всички и не могат да бъдат отречени. Градът ни осезаемо се промени. Ние осигурихме стабилна основа за развитието на Добрич и искаме да продължим да работим за нашия град – за нас, за нашите родители и нашите деца. Имаме знанията, опита и можем да реализираме всички свои идеи за доброто бъдеще на Добрич. Затова заставам отново пред  моите съграждани, за да поискам доверието им. Защото мога да гарантирам, заедно с всички, които ме подкрепят, че ще продължа да бъда каквато ме познават - открита, достъпна, честна с хората на Добрич. Мога да го гарантирам с годините, през които работих като кмет на града, за да продължим започнатото заедно.

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика