Начало >Добруджа >Общество

Избори: Коалиция „БСП - Обединена левица” днес даде старт на предизборната си кампания в област Добрич

03.10.2024 г. 15:48:52 ч.
/
Избори: Коалиция „БСП - Обединена левица” днес даде старт на предизборната си кампания в област Добрич
Коалиция „БСП - Обединена левица” днес даде старт на  предизборната си кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Днес бе представена листата  с кандидати за депутати от област Добрич и техните приоритети, свързани с нейното развитие.
В листата влизат професионалисти, както и предимно млади хора, подчерта водачът Мая Димитрова.

Пълната листа на „БСП – Обединена левица“ изглежда така:
1. Мая Димитрова - народен представител в 45-ото, 47-ото, 48-ото, 49-ото и 50-ото Народно събрание
2. Илия Илиев - на 30 години с висше образование, занимава се с агробизнес, семеен
3. Стоян Люцканов - общински съветник в Добрич, занимава се със собствен бизнес.Той е председател на Областния съвет на БСП.
4. Светлин Колев –мениджър е на семейна фирма, семеен с две деца 
5. Стоянка Кескинова – от Партия „Изправи се, България”, машинен инженер, работи в сферата на туризма
6. Мария Кирякова – фармацевт от Каварна
7. Николай Бекяров – от Партия „АБВ”, семеен с две деца, с две висши образования, работи в сферата на здравеопазването
8. Маринела Балчева - с висше образование, работи в сферата на селското стопанство, общински съветник в общинския съвет на  община Добричка.
9. Денислав Великов - завършил е „ Мениджмънт” в Икономическия университет във Варна, работи като митнически агент
10. Боян Саркизов – учител в СУ „П.Р. Славейков”, общински съветник, председател на Общинския съвет на БСП в Добрич
 
 Погледът на Коалиция „БСП - Обединена левица” е насочен към  преодоляване на социалните неравенства и справяне с демографската криза. Ние сме убедени, че можем да решим проблемите, защото сме сред хората, изтъкна Мая Димитрова. Пред медиите днес бяха представени и основните приоритети, свързани с развитието на областта, които стоят пред кандидатите за депутати от „БСП-Обединена левица” от област Добрич. Първият от тях е свързан с плодородната добруджанска земя, която трябва да бъде запазена по предназначение. По думите на Мая Димитрова, както Областна администрация, така и ОИК, се стремят да спрат провеждането на местен референдум в община Добричка. Хората са тези, които трябва да се произнесат по въпроси, свързани с проблемите по места, категорична е тя.
Вторият приоритет пред кандидатите за народни представители в следващото НС е туризма. По думите на водача на листата държавата отделя много малко средства за неговата реклама и  развитие. Считаме, че развитието на Северното Черноморие е много важно, защото сезонът е кратък и в течение на кампанията ще предложим решение в тази посока. В списъка с приоритети на социалистите и техните коалиционни партньори е продължаване на работата и по приоритети от минали кампании, като ремонт и инфраструктурата на пътна мрежа. Мая Димитрова открои пътят Г. Тошево-Кардам, който въпреки многото обещания, дадени от редовни и служебни правителства, все още не е ремонтиран.  Същото се отнася и до пътя Добрич-Лясково-Житница-Черна. Като народни представители ще продължим да работим и за разширяването на пътя Добрич-Варна. В 50 НС имам отговор, че е задвижена процедура, която трябваше да бъде приключена през септември. Надявам се по време на кампанията да получа писмен отговор дали е стартирала, допълни още тя.
Сред останалите важни задачи е и осигуряването на нормално водоподаване на територията на област Добрич, образование, по-добър междуселищен транспорт, особено в малките населени места, в които липсва връзка с общинския център и областния град. Ще работим за запазване на действащите ДКЦ-та, общинските болници в Каварна и Балчик, както и за запазване на МБАЛ- Добрич.
Ако запазим туризма и земеделската земя, ще запазим и хората, които да останат да живеят в Добруджа, убедена е Мая Димитрова. За да стане това възможно е необходимо те да излязат и да гласуват на 27 октомври. Искаме тяхната подкрепа с номер 28 в бюлетината, защото само масовото гласуване ще се преодолее купения вот. Дайте ни своя вот на доверие и ние няма да Ви подведем, апелира тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
Световният ден ходенето ще бъде отбелязан в Добрич на 5 октомври
Световният ден ходенето ще бъде отбелязан в Добрич на 5 октомври
Венцислав Великов: Стремим се да уловим пулса на пазара и да разширяваме спектъра от услуги (ВИДЕО)
Венцислав Великов: Стремим се да уловим пулса на пазара и да разширяваме спектъра от услуги (ВИДЕО)
Владимир Калчев: България не е привела европейското законодателство за ВЕИ в националното (ВИДЕО)
Владимир Калчев: България не е привела европейското законодателство за ВЕИ в националното (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика