Начало >Добруджа >Общество

Избраха д-р Светла Ангелова за лекар на годината в област Добрич (ВИДЕО)

19.10.2020 г. 14:40:36 ч.
/
Избраха д-р Светла Ангелова за лекар на годината в област Добрич (ВИДЕО)
Директорът на РЗИ – Добрич д-р Светла Ангелова получава наградата на Регионалната колегия на Български лекарски съюз в Добрич за лекар на годината. Това съобщи председателят й д-р Валери Веселинов. Номинациите в различните категории традиционно бяха обявени на професионалния празник на българските лекари. Пресконференцията започна с минута мълчание в памет на починалата от коронавирус днес в Добрич д-р Кулева.

Единодушно определихме д-р Светла Ангелова за лекар на годината, тъй като тя е най-натовареният специалист в областта, отбеляза д-р Валери Веселинов.

Наградата в категория „Млад лекар на годината“ получава д-р Евгени Василев – ординатор в отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ – Добрич. Той отскоро работи в болницата, но се утвърди като надежден и перспективен колега, заяви д-р Валери Веселинов. Д-р Евгени Василев е сред медиците, преболедували Ковид-19.

За принос и утвърждаване на авторитета на специалността е отличена д-р Венета Йовева, която бе началник на инфекциозното отделение, а след това се завърна в болницата – в новосъздаденото Ковид отделение.

За пръв път Регионалната колегия на БЛС в Добрич прави номинация в категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникална техника“. Тя се присъжда на отделението на анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ – Добрич. То е най-натовареното и има постижение в световен мащаб – двама екстубирани пациенти след дълго време на апаратно дишане, обясни д-р Валери Веселинов.

Д-р Деница Божидарова – ръководител на Ковид отделението в болницата, е отличена за принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация. Тя показа невероятен дух и себеотрицание и след като преболедува ковид инфекцията, тя се върна отново в отделението, отбеляза д-р Валери Веселинов.

Всички номинирани от Регионалната колегия са наградени с почетни знаци на Български лекарски съюз.

Заради епидемиологичната обстановка тържества на регионално и национално ниво за отбелязване на професионалния празник на българските лекари тази година няма да се проведат.

Трима доброволци безвъзмездно ще помагат в дезинфекцията на болницата, след отправения в края на миналата седмица апел, съобщи прокуристът на МБАЛ - Добрич д-р Георги Желязков. На по-важния негов призив - към медицинските сестри, все още никой не се е отзовал, а болницата има спешна нужда от още такива кадри.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика