Начало >Добруджа >Общество

Калинка Вълчева: Музиката е моят път, а аз имам още да вървя (ВИДЕО)

09.11.2017 г. 15:06:36 ч.
/
Калинка Вълчева: Музиката е моят път, а аз имам още да вървя (ВИДЕО)
Живот с музика и песен. Така определи своите 55 години творчески път Калинка Вълчева, която утре ще изнесе своя юбилеен концерт в Добрич. Важното е да оставиш диря след себе си. Народната музика беше моят път, по който вървях напред смело колкото можах. Аз имам още да вървя, казва голямата добруджанска певица, като е категорична, че не мисли да спира скоро.  Тя признава, че детската й мечта е била да стане част от Ансамбъла за народни песни на БНР, като не е вярвала, че това може да се осъществи.   Спомня си, че когато се явява на  прослушването,е избрана измежду 57 жени. Запявайки, станало ясно, че тя е без конкуренция. И така, в продължение на 25 години е била първа солистка на хор „Мистерията на Българските гласове”, като през това време работи с някои от най-великите родни композитори.
Калинка Вълчева казва, че рецептата за това да запази гласа си, е добрият сън. Готова е да пее навсякъде, където я помолят. Голямата певица вижда в младата Петя Панева от Варна „новата Калинка Вълчева”.
Дълги години работи с добричкия оркестър „Бисери”. Вълчева е категорична, че никои състав от друга област не може да прави, това което правят добруджанските оркестри.
Тя е постигнала всичко в певческото изкуство. Тя е на върха на пирамидата в този жанр. Това споделя за Калинка Вълчева диригентът на ПФА „Добруджа” Живко Желев, който работи с нея от много години.  Заедно имаме много концерти и много записи, включително и юбилейния й двоен албум, посочи Желев, като казва, че с нея се работи много лесно. Единствената трудност е колко песни трябва да се изпеят, защото тя винаги иска да пее повече, казва музикантът.
Чувал съм много епитети за нея като: „Ангел”, „Една е Калинка на България”, „Калинка е камбаната на Добруджа”.  Най-точното определение за нея е „Калинка е Добруджа”, смята Живко Желев.
Двамата ще бъдат отново да една сцена утре вечер. Юбилейният концерт на Калинка Вълчева е от 18.30 часа в ДТ „Йордан Йовков”. 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
Днес е Разпети петък
Днес е Разпети петък
Прогноза за времето на 3 май
Прогноза за времето на 3 май



Яндекс.Метрика