Начало >Добруджа >Общество

Кметът Йордан Йорданов и американски спомоществователи откриха ремонтираната Детска млечна кухня(ВИДЕО)

06.07.2017 г. 13:59:32 ч.
/
Кметът Йордан Йорданов и американски спомоществователи откриха ремонтираната Детска млечна кухня(ВИДЕО)
Днес официално бе открита ремонтираната Детска млечна кухня в Добрич. Гости на събитието бяха и представители  на американската компания „Есетере” ООД, с чиято финансова подкрепа са извършени ремонтните дейности. Общият размер на инвестицията е 39 000 лева, а сумата дарена от чуждестранната компания е 27 000 лева.
Извършен е цялостен ремонт на помещението „Топла кухня“ и прилежащия към нея  коридор. Подменени  са ел. и  ВИК инсталациите, облицовката настените, има нова подова настилка. В кухнята е монтирана  нова  аспирация, кухненското  оборудване е ново и включва четири мивки , шкаф  за  конвектомати, 3 работни маси и един сладкарски конвектомат, с който ще  се разнообразят десертите на децата от по – голямата група. Също така са сменени вратите, тъй като старите са били напълно амортизирани. Закупен е нов радиатор има и  нови тръби на газовата инсталация.
Преди година и пет месеца, инвеститорът  „Есетере” стъпи на местна почва.Тогава започнаха и нашите разговори за това, каква инвестиция може да бъде направена от тяхна страна. Година по-късно, вече можем да видим резултатът от социално отговорния бизнес, каза кметът Йордан Йорданов.
Няма нужда от много думи, за да покажем какво се случва, когато подадем ръка на чуждестранния бизнес, в лицето на „Есетере”. Искам да им благодаря за това, че повярваха в мен като кмет, на нашия град, за да изградят мощностите си тук и да развиват своята дейност, допълни още градоначалникът.
Той изрази надежда, че 70-те американци - търговци на компанията собственик  „doTerra”, които в момента  са в Добрич, връщайки се в Америка ще разкажат за това, което виждат тук, за България и може би ще накарат и  други да ни посетят  или пък да инвестират в града.
Инвестициите в социалната дейност в Добрич са част от социалната програма на
„doTerra”, която има своя фондация „Healing Hands”, а всички, които днес са ни на гости работят с тази фондация, каза Пламен Николов, изпълнителен директор на “Есетере”. „Техните дарения захранват фондацията. Те ни карат да търсим социални проекти, за да се включим в тях”. Идеята е проста и се нарича co-impact, разказва той или „там, където сме ние, тези около нас, да се чувстват добре”.
„Аз съм в постоянен контакт с общината и кмета, защото тези проекти ни трябват.  Търсим място, където да направим нещо добро.  Нашият бюджет не е фиксиран, важно е да се чувстваме добре и хората около нас също”, така Николов обясни дейностите по социалната отговорност на компанията. Според думите му, фирмата среща голямо разбиране от страна на общината и социалните проекти, на които помагат, са начин да отвърнат на доброто отношение. „Не напразно бе направена площадката в Рилските блокове. Ние сме на 150 м. по въздух от там. Идеята е хората в нашата непосредствена близост да се чувстват добре.” Американските гости са тук за да проследят какво точно се случва с даренията им, как се случва и да си „изцапат ръцете”, като се включат в дейностите, като например да боядисат една ръждясала ограда на читалището, допълни още Пламен Николов.
 
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Възможности за постигане на климатична неутралност в училищата представи НДЕФ в Добрич (ВИДЕО)
Възможности за постигане на климатична неутралност в училищата представи НДЕФ в Добрич (ВИДЕО)
Ивайло Мирчев отново ще води листата на ПП-ДБ в Добрич (ВИДЕО)
Ивайло Мирчев отново ще води листата на ПП-ДБ в Добрич (ВИДЕО)
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си за Добрич. Водач е отново Деница Сачева (ВИДЕО)
Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си за Добрич. Водач е отново Деница Сачева (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика