Кметът Йордан Йорданов награди най-добрите спортисти, отбори и треньори на Добрич (ВИДЕО)

18.12.2019 г. 14:39:08 ч.
/
Кметът Йордан Йорданов награди най-добрите спортисти, отбори и треньори на Добрич (ВИДЕО)
Най-добрите спортисти, отбори, млади таланти и състезатели с увреждания за годината бяха наградени от кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов на церемония в комплекс „Резиденция“. Те бяха определени с гласовете на кметския екип, общинските съветници от спортната комисия, спортните журналисти и ръководствата на клубовете в Добрич.

Спортист на Добрич за 2019 г. е състезателят на клуб по вдигане на тежести „Добруджа“ Юндер Бейтула. През септември той спечели медал за България на световното първенство по вдигане на тежести в Патая, Тайланд. Добричлията грабна бронза в изтласкването в категория до 81 кг. Той записа 157 кг. в изхвърлянето и 201 кг. в изтласкването, което му осигури престижното пето място в света, подобрявайки и националните рекорди във второто движение и в двубоя. През тази година Юндер Бейтула спечели първите места на републиканското отборно първенство и на личния шампионат на страната. Тъй като днес той заминава за участие на олимпийска квалификация в Доха, наградата прие неговият треньор Тодор Кирчев.

Юндер Бейтула събра 231 точки, следват каратистът на „Самурай“ Пеньо Пенев със 169 и гюлетласкачът от СКЛА „Добрич“ Георги Иванов със 133. В ТОП 10 са още борецът Кристиян Димитров, шахматистът Момчил Петков, хандбалистът Илиян Илиев, боксьорката Златислава Чуканова, лекоатлетката Радосвета Симеонова, Никола Михов – хвърляне на чук, и волейболистът Николай Тодоров.

Мъжките състави на хандбален клуб „Добруджа“ и на волейболния „Добруджа 07“ събраха по 53 точки и си разделиха първото място при отборите. Карате клуб „Самурай“ е трети с 40 точки.

Гюлетласкачът на СКЛА „Добрич“ Тодор Петров убедително спечели при младите спортни таланти. В тройката са още боксьорката Дилек Демирова и каратистът Тулчан Мехмед.

Бронзовият медалист от Световното и Европейското първенство по канадска борба Мирослав Николов спечели първото място при спортистите с увреждания. Неговият съотборник от клуб „Хищник“ Захари Стоянов е втори, а трети е Олег Темелков – състезател по спортна стрелба и тенис на маса на клуб „Фаворит 2013“ . Те отново получиха парични премии от Лайънс клуб – Добрич.

С решение на Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности“ към Общински съвет – Добрич бяха присъдени и две допълнителни награди.

Димитър Цонков бе отличен за най-голям международен успех на спортист от Добрич. Преди по-малко от месец той спечели третото място на Супер финала на Световната купа по уличен фитнес. На турнира в Хонконг участваха най-добрите 27 състезатели на планетата в този спорт, класирали се за решителния турнир след 15 квалификации.

За първи път бе връчена награда и за спортист ветеран. Тя бе присъдена на Антония Михова. Добричлийката спечели два медала на Световното мастърс първенство по плувни спортове в Куанджу, Южна Корея, след като на два пъти зае четвъртото място с щафетите на България. Антония Михова се представи много силно и индивидуално. Тя се класира на 9-о място в света на 200 м. бруст и на 13-о на 200 метра съчетано плуване във възрастова група 45-49 години. През тази година Антония Михова отново доказа, че е номер 1 в България. За шест старта на държавното лично отборно първенство по плуване за ветерани за 2019 г. във Варна състезателката на СКПС „Добруджа“ спечели пет златни медала и един сребърен.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая



Яндекс.Метрика