Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич се срещна с Посланика на Беларус

13.09.2017 г. 15:07:01 ч.
/
Кметът на Добрич  се срещна с Посланика на Беларус
Посланикът на Беларус в България – Н. Пр. Владимир Воронкович и Олег Белов – заместник-ръководител на мисията и съветник по търговски въпроси са на посещение в Добрич. Визитата започна със среща с Кмета на Добрич Йордан Йорданов, по време на която гостите предоставиха кратка информация за двустранното сътрудничество в различни области между България и Беларус. Дипломатите споделиха своето удоволствие от партньорството на град Добрич с беларуския град Пинск и изразиха надежда сътрудничеството между двата побратимени града да стане по-активно, като предложиха няколко области на взаимодействие.
Кметът на Добрич получи покана да бъде гост на бизнес форума, който ще се проведе в рамките на поредното заседание на Междудържавната комисия за сътрудничество през ноември 2017 г. в Бургас.
Йордан Йорданов увери беларуските гости, че отделя голямо внимание на развитието на сътрудничеството между побратимените градове и че търси нови възможности за икономическо партньорство.
В края на визитата си Н. Пр. Владимир Воронкович направи дарение от книги за читалищата и библиотеката в Добрич. Книгите - стихосбирки на известни беларуски  поети, преведени на български език, ще допринесат за по-доброто опознаване на българския и беларуски народ.
Посещението в Добрич продължава със среща с Областния управител на област Добрич и бизнес представители в Търговската палата. Град Добрич е първият от градовете, включени в планирания маршрут на Извънредния и Пълномощен Посланик на Република Беларус в Република България и по съвместителство в Република Гърция. 
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
Образователният министър пристига в Добрич, ако оздравее
Образователният министър пристига в Добрич, ако оздравее
Петима хирурзи от МБАЛ-Добрич са подали предизвестия за напускане
Петима хирурзи от МБАЛ-Добрич са подали предизвестия за напускане
Времето на 21 февруари
Времето на 21 февруари
Депутатът Даниела Димитрова се запозна с проблемите на приют за кучета в Добрич и направи дарение
Депутатът Даниела Димитрова се запозна с проблемите на приют за кучета в Добрич и направи дарениеЯндекс.Метрика