Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич се срещна с Посланика на Беларус

13.09.2017 г. 15:07:01 ч.
/
Кметът на Добрич  се срещна с Посланика на Беларус
Посланикът на Беларус в България – Н. Пр. Владимир Воронкович и Олег Белов – заместник-ръководител на мисията и съветник по търговски въпроси са на посещение в Добрич. Визитата започна със среща с Кмета на Добрич Йордан Йорданов, по време на която гостите предоставиха кратка информация за двустранното сътрудничество в различни области между България и Беларус. Дипломатите споделиха своето удоволствие от партньорството на град Добрич с беларуския град Пинск и изразиха надежда сътрудничеството между двата побратимени града да стане по-активно, като предложиха няколко области на взаимодействие.
Кметът на Добрич получи покана да бъде гост на бизнес форума, който ще се проведе в рамките на поредното заседание на Междудържавната комисия за сътрудничество през ноември 2017 г. в Бургас.
Йордан Йорданов увери беларуските гости, че отделя голямо внимание на развитието на сътрудничеството между побратимените градове и че търси нови възможности за икономическо партньорство.
В края на визитата си Н. Пр. Владимир Воронкович направи дарение от книги за читалищата и библиотеката в Добрич. Книгите - стихосбирки на известни беларуски  поети, преведени на български език, ще допринесат за по-доброто опознаване на българския и беларуски народ.
Посещението в Добрич продължава със среща с Областния управител на област Добрич и бизнес представители в Търговската палата. Град Добрич е първият от градовете, включени в планирания маршрут на Извънредния и Пълномощен Посланик на Република Беларус в Република България и по съвместителство в Република Гърция. 
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
Директорът на ВиК Добрич ще има приемна за граждани
Директорът на ВиК Добрич ще има приемна за граждани
Времето на 23 ноември
Времето на 23 ноември
87 % от годишния план за приходите е изпълнен, отчете Елка Димова
87 % от годишния план за приходите е изпълнен, отчете Елка Димова
Възможностите за финансиране от ЕСИФ промотира ОИЦ Добрич (ВИДЕО)
Възможностите за финансиране от ЕСИФ промотира ОИЦ Добрич (ВИДЕО)Яндекс.Метрика