Начало >Добруджа >Общество

Кметът на Добрич води първото бракосъчетание в обновената обредна зала (ВИДЕО)

28.11.2019 г. 15:04:43 ч.
/
Кметът на Добрич води първото бракосъчетание в обновената обредна зала (ВИДЕО)
Кметът на Добрич Йордан Йорданов се справи успешно с важната задача да проведе сватбен ритуал. Днес той води церемонията по бракосъчетанието на първата двойка във вече обновената зала на Обредния дом. Редкият шанс ритуалът им да води лично кмета на града имаха Ирина Ангелова и Мартин Малчев, които си казаха заветното „Да“ пред близки, приятели и представители на медиите.

Припомняме, че ритуалната зала на Обредния дом бе ремонтирана с общински средства. Боядисване, подмяна на осветлението, обновяване на  мебелите бяха част от дейностите по залата, входното антре и помещенията, където стоят младоженците преди ритуала. Подменено е паното на втория етаж, с ново, отговарящо на съвременните тенденции. В ритуалната зала е нова мебелировката и са добавени кътове -  огледален и с пиано.

Ритуалният дом в Добрич е открит на 29 април 1973 г. със сватбата на Любка и Стоян Арнаудови, каза директорът на общинското предприятие Румена Маринова. Творби на Никола Богданов, Христо Господинов и мебели с дърворезби на братя Койчеви красят вътрешността на зданието.

Според данните за последните 10 години в Обредния дом в Добрич се сключват годишно около 500 брака, като приблизително 150 са официални сватбени церемонии.

Тази година до момента има сключени 419 брака, 136 от тях са с официални ритуали. Повечето от щастливите събития са се състояли в зала. Има 47 изнесени ритуали - в градския парк, по заведения в града или край морето. Най-атрактивният изнесен ритуал за 2019 г. се е състоя през август на стадион „Дружба“, пред очертанията на футболната врата, припомни Румена Маринова.

Впечатление прави и събитие на 8.08 2019 г., когато 88-годишен мъж казал „Да!“ на своята 72-годишна избраница и запечатал обещанието за щастие с целувка.

Най-много ритуали тази година са се състояли през месец август, когато са сключени 109 брака – рекорд за последните 10 години, каза директорът на ОП „Обреден дом“.
Чужденците, които са решили да узаконят отношенията си в Добрич през 2019-а са 34-ма и са от 14 националности, добави още Маринова.

Репортаж на Галина Бозукова и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика