Начало >Добруджа >Общество

Красимир Кирилов: Няма сериозни нарушения в област Добрич до сега (ВИДЕО)

01.04.2020 г. 15:41:57 ч.
/
Красимир Кирилов: Няма сериозни нарушения в област Добрич до сега (ВИДЕО)
От РЗИ са предприели всички необходими действия, за да установят контактните лица на д-р Хасан Адемов, който през миналата седмица дари маски на болницата в Добрич. Това заяви за медийна група „Добруджа“ областният управител на Добрич Красимир Кирилов, който е и председател на Областния координационен щаб. При срещата си с директора на болницата д-р Светозар Байчев, депутатът, който вчера даде положителна проба за коронавирус, е бил с маска и ръкавици, обясни Кирилов.

Всички необходими мерки за опазване здравето на членовете на областния щаб са взети още от самото начало, отбеляза той. С негова заповед, съгласно препоръките на националния щаб, влизането в сградата на Областна администрация е контролирано. Поставени са диспенсъри с дезинфектанти. В сградата не се допускат хора без лични предпазни средства. На всички служители на Областна администрация – Добрич и на Областна дирекция „Земеделие“ са раздадени дезинфектанти и лични предпазни средства. Помещенията също се дезинфекцират ежедневно. Отменени са всички заседания и комисии, както и приемните дни на областния управител и неговите заместници. Част от услугите на Областна администрация – Добрич се извършват електронно. Самият щаб заседава в зала „Европа“, която в със 120 места, така че членовете му, които са 20 представители на институциите, при заседанията сядат през място и през ред, обясни Красимир Кирилов.

Към момента ситуацията в област Добрич е спокойна, смята той. Хората приемат с отговорност сериозността на ситуацията, заяви областният управител. Няма сериозни нарушения в област Добрич до сега – нито от лица с наложена задължителна домашна карантина, нито от търговски обекти с въведени ограничителни режими, съобщи още Красимир Кирилов. Полицията, общините и други институции ежедневно извършват контрол и докладват резултатите в Областна администрация. В малките населени места е имало служители в търговски обекти без маска, но след забележка, повторни нарушения не са констатирани.

РЗИ – Добрич получи 3 тона спирт от Националния логистичен център, със съдействието на Агенция „Митници“ и на Диян Господинов, съобщи Красимир Кирилов. От днес спиртът се раздава по здравните заведения. Доставени са и лични предпазни средства – маски, ръкавици, защитни шлемове и облекла, които също ще бъдат раздадени.

„Държа да отбележа, че, според специалистите, бързите тестове не дават вярна информация и всеки един резултат – положителен или отрицателен, трябва да бъде потвърден чрез единствения не само у нас, но и по цял свят, установен метод – PCR теста. Към момента мнението на целия щаб е, че бързите тестове са неефикасни. Затова не се въвеждат масово“, заяви Красимир Кирилов във връзка с бързите тестове и факта, че частна лаборатория предстои да ги предложи в Добрич от петък.

Той призова жителите на област Добрич да бъдат търпеливи и да спазват препоръките на националния щаб, за да се справим всички заедно с пандемията.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ПГАС - Добрич завоюва трето отборно място на Националното състезание "Млад фермер"
ПГАС - Добрич завоюва трето отборно място на Националното състезание "Млад фермер"
Времето на 27 април
Времето на 27 април
Ученици от Добрич с благотворителен базар на книги в подкрепа на Дом на онкоболните – Варна (ВИДЕО)
Ученици от Добрич с благотворителен базар на книги в подкрепа на Дом на онкоболните – Варна (ВИДЕО)
Малки лазарки донесоха посланието за пролетта и младостта в Етнографската къща (СНИМКИ)
Малки лазарки донесоха посланието за пролетта и младостта в Етнографската къща (СНИМКИ)



Яндекс.Метрика