Лидер Консултинг ЕООД представи елитни житни сортове и селекция рапица (ВИДЕО)

21.05.2018 г. 16:28:23 ч.
/ ИА Добруджа
Лидер Консултинг ЕООД  представи  елитни житни сортове и селекция рапица (ВИДЕО)
Открит ден проведе днес   Лидер Консултинг  ЕООД в село Сенокос. Фирмата е официален представител на австрийската компания Заатбау Линц. По време на демонстрационното събитие бяха представени елитни житни  сортове и разнообразна селекция рапица. В рамките на презентацията се проведе и  семинар, посветен на междинните култури.
Ние сме традиционалисти  и в откритите дни не правим само реклама на нашите продукти, а даваме напътствия за работа, коментира  за МГ Добруджа Евелина Маринова, собственик и управител на Лидер Консултинг ЕООД.  Предлагаме специално портфолио при пшеницата, което няма нищо общо с оскъпяване на производството, но има общо с получаване на  по- висока цена от тази продукция.  Продаваме висококачествени продукти - протеинови пшеници, а не масови. Аз съм един от най-добре запознатите специалисти по производство на рапицата. Занимавам се с нея от 2007 година. Напътствам  производителите в нейното отглеждане, коментира още тя.  Фирмата е единствената,  която предлага не само хибриди, но и сортове. Съобразяваме се и с толерантността към болестите, допълва Евелина Маринова.
От три години Лидер Консултинг ЕООД е официален представител на австрийската фирма Заатбау Линц  и  изгражда марката в България.  Тя вече е  наложена и хората  в цялата страна познават нейните продукти.  В Добруджа имаме много добри клиенти, с които работим от години наред. Нещата тук са  малко по-различни, отколкото в континенталния климат на Плевен или Южна България,  затова и сме концентрирали повече опити в този район, казва управителят на фирмата.
Междинните култури също са част от портфолиото на фирмата от 2014 година. Те  могат и да се ползват  независимо от новите  технологии, които навлизат. Имат своето място и при конвенционалните технологии, коментира Маринова. Те помагат на почвата да си отпочине. В тази насока фирмата прилага  практики и препоръки на немски и австрийски специалисти. Ползва типични междинни култури и смески.
Денят бе полезен с ценните съвети, относно отглеждане на рапица и пшеници, както и с  насоките на австрийската селекция, споделя Иван Балабанов, земеделски производител.
В работата си с клиентите, Лидер Консултинг  е много точна, а продуктите, които предлага, са качествени, допълва и председателят на кооперацията в село Гурково,  Тодор Моралийски.
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?



Яндекс.Метрика