Лидер Консултинг ЕООД представи елитни житни сортове и селекция рапица (ВИДЕО)

21.05.2018 г. 16:28:23 ч.
/
Лидер Консултинг ЕООД  представи  елитни житни сортове и селекция рапица (ВИДЕО)
Открит ден проведе днес   Лидер Консултинг  ЕООД в село Сенокос. Фирмата е официален представител на австрийската компания Заатбау Линц. По време на демонстрационното събитие бяха представени елитни житни  сортове и разнообразна селекция рапица. В рамките на презентацията се проведе и  семинар, посветен на междинните култури.
Ние сме традиционалисти  и в откритите дни не правим само реклама на нашите продукти, а даваме напътствия за работа, коментира  за МГ Добруджа Евелина Маринова, собственик и управител на Лидер Консултинг ЕООД.  Предлагаме специално портфолио при пшеницата, което няма нищо общо с оскъпяване на производството, но има общо с получаване на  по- висока цена от тази продукция.  Продаваме висококачествени продукти - протеинови пшеници, а не масови. Аз съм един от най-добре запознатите специалисти по производство на рапицата. Занимавам се с нея от 2007 година. Напътствам  производителите в нейното отглеждане, коментира още тя.  Фирмата е единствената,  която предлага не само хибриди, но и сортове. Съобразяваме се и с толерантността към болестите, допълва Евелина Маринова.
От три години Лидер Консултинг ЕООД е официален представител на австрийската фирма Заатбау Линц  и  изгражда марката в България.  Тя вече е  наложена и хората  в цялата страна познават нейните продукти.  В Добруджа имаме много добри клиенти, с които работим от години наред. Нещата тук са  малко по-различни, отколкото в континенталния климат на Плевен или Южна България,  затова и сме концентрирали повече опити в този район, казва управителят на фирмата.
Междинните култури също са част от портфолиото на фирмата от 2014 година. Те  могат и да се ползват  независимо от новите  технологии, които навлизат. Имат своето място и при конвенционалните технологии, коментира Маринова. Те помагат на почвата да си отпочине. В тази насока фирмата прилага  практики и препоръки на немски и австрийски специалисти. Ползва типични междинни култури и смески.
Денят бе полезен с ценните съвети, относно отглеждане на рапица и пшеници, както и с  насоките на австрийската селекция, споделя Иван Балабанов, земеделски производител.
В работата си с клиентите, Лидер Консултинг  е много точна, а продуктите, които предлага, са качествени, допълва и председателят на кооперацията в село Гурково,  Тодор Моралийски.
 
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Тодор Радев:Не е лесно да мотивираш хората да си плащат, за да учат  (ВИДЕО)
Тодор Радев:Не е лесно да мотивираш хората да си плащат, за да учат (ВИДЕО)
Валентина Димитрова за метода САТ – жизненост и естествена красота на женското тяло (ВИДЕО)
Валентина Димитрова за метода САТ – жизненост и естествена красота на женското тяло (ВИДЕО)
Субсидии за животновъдите има, но няма кандидати да ги усвоят  (ВИДЕО)
Субсидии за животновъдите има, но няма кандидати да ги усвоят (ВИДЕО)
НА ЖИВО: Хуманното отношение към преживните животните обсъждат на семинар в НТС
НА ЖИВО: Хуманното отношение към преживните животните обсъждат на семинар в НТСЯндекс.Метрика