Начало >Добруджа >Общество

Майката на загиналата във влака Валерия: Не можахме да се преборим със системата (ВИДЕО)

28.02.2017 г. 12:16:17 ч.
/ ИА Добруджа
Майката на загиналата във влака  Валерия: Не можахме да се преборим със системата (ВИДЕО)
Панихида в памет на жертвите от пожара във влака София-Кардам  бе отслужена днес в храм „Свети Георги”. Тя  бе по инициатива на Детелина Николова, областен управител и бивш кмет на община  град Добрич. Днес се навършват девет години от трагичния инцидент, при който загинаха 9 души, сред тях и петима добруджанци - Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев, Калчо Стефанов и д-р Галя Иванова.  
Майката на Валерия Желева – Софка Дойнова благодари на Детелина Николова за поредната панихида, която тя организира. „Лично аз благодаря и на човека Детелина Николова. Определено смятам, че 28 февруари за нея не е ден, за който й напомнят секретарките. Смятам, че това е дата лично от нейния календар”, каза тя. Софка Дойнова изрази благодарност и  на   медиите, отразявали случая, както и на църквата,  молила се  за покой на душите на загиналите.
Единствено наградата „Евлогий и Христо Георгиеви”,  присъдена на семейството за дарителство, внася малко покой в душите на  почернените родители. „Макар, че не можахме да се преборим със системата, това дарение е борба срещу нея и порядките в обществото, които продължават и до днес. Нищо не се променя в обществото! Напротив…”, каза в допълнение Софка Дойнова. Майката на загиналата Валерия се включва и във фейсбук инициативата „Предай нататък”, като предоставя балния тоалет на дъщеря си на момиче, което има нужда. 

Репортаж на Даниела Русева и Павлина Живкова

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика