Начало >Добруджа >Общество

Мащабен ремонт се извършва в ПГТ „П. К. Яворов” (ВИДЕО)

08.03.2024 г. 13:33:50 ч.
/
Мащабен ремонт се извършва в ПГТ „П. К. Яворов” (ВИДЕО)
Цялостен ремонт на сградата се извършва в Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич. Дейностите започнаха в края на миналата година и ще продължат до 30 юни.

На 15 септември учениците ще се завърнат в обновена сграда, съобщи за медийна група „Добруджа” директорът инж. Нели Апостолова.

От началото на годината 8, 9 и 10 клас се обучават в ОУ „Христо Смирненски”, а 11 и 12 клас – в ОУ „Никола Вапцаров”.

Ремонтът се извършва по проект „Обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Варна, Добрич, Разград, Силистра и Шумен“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Изпълнител на ремонтните дейности е фирма „Протект” ЕООД. Движим се по график и ще успеем да завършим всичко преди крайния срок – 30 юни, заяви управителят Илина Стамболиева.

Строително-ремонтните дейности включват изпълнение на мерки за енергийна ефективност на училищната сграда, саниране на външни стени и топлоизолация на вътрешни стени, обособяване на санитарен възел за хора в неравностойно положение на първи етаж, изграждане на външен асансьор с цел осигуряване на достъп на хора с увреждания, вътрешен ремонт на учебните, общите и административните помещения, подмяна на подовата настилка във физкултурния салон, подмяна на главното ел. табло, електрическата инсталация и осветителните тела, ремонт на покрива на сградата, полагане на ново покритие с мембранна хидроизолация, изпълнение на автоматична пожароизвестителна инсталация, асфалтиране на двора и ремонт на оградата.

През лятната ваканция помещенията ще бъдат оборудвани с нови мебели, закупени с финансиране по същият проект, а във физкултурния салон ще бъдат монтирани нови спортни уреди. В двора на гимназията ще бъде обособена зона за мини стрийт фитнес с уреди, осигурени по програма на МОН.

В две държавни училища в Добрич се извършват ремонтни дейности по този проект, като другото е ФСГ „Васил Левски”, обясни началникът на РУО - Добрич Светлана Василева.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Предстоят Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич
Предстоят Дни на отворените врати на детските заведения в Добрич
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Започва Страстната седмица за православните християни
Започва Страстната седмица за православните християни
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)



Яндекс.Метрика