Мирослав Живков: В Добрич изживях незабравими мигове, благодаря на всички, съпричастни към Добруджа 07 (ВИДЕО)

14.07.2017 г. 15:08:14 ч.
/
Мирослав Живков: В Добрич изживях незабравими мигове, благодаря на всички, съпричастни към Добруджа 07 (ВИДЕО)
След четири години, в които донесе най-големите успехи на волейбола в Добрич, Мирослав Живков напуска Добруджа 07 и ще продължи треньорската си кариера в Иран.
Волейболният специалист ще застане начело на тима на Сайпа (Техеран).
Мирослав Живков беше начело на Добруджа 07 в последните четири години. Под неговото ръководство тимът спечели сребърни медали от турнира за Купата на България (сезон 2013/2014), след това вдигната купата и грабна сребърните медали в Суперлигата (сезон 2014/2015). През сезон 2016/2017 Живков изведе отбора до шампионската титла и сребърните медали в турнира за Купа България. Под негово ръководство Добруджа 07 вдигна Купата през последния сезон. 
Мирослав Живков избра Медийна група „Добруджа”, за да каже „довиждане”, а не „сбогом” на всички приятели на волейбола в Добрич.
 
Предложението
Това беше много трудно решение за мен. Донякъде предложението ме изненада. Всичко се случи съвсем наскоро. Получих покана за разговор, пътувах до Техеран, за да се запозная с ръководството на клуба и условията за работа.
Конкретното предложение на клуба е за по-дълъг период, но първоначалната ни договорка е само за следващия сезон, след което ще преценим.
Първенството на Иран е сред най-силните в света, а отборът на Сайпа е сред грандовете в страната, клуб със сериозни традиции.
През миналата година са завършили във финалната четворка, но амбицията на ръководството е през новия сезон тимът да се представи още по-добре.
През миналата година в тима се е състезавал Иван Станев – бивш разпределител на Нефтохимик и националния отбор на България. Имам желанието да привлека български играчи в отбора, но конкретно за състезатели на Добруджа 07 не е ставало въпрос.
Пътувам за Иран в началото на август. Имаме подготвителна част, лагери, контролни мачове. Шампионатът в Иран започва в началото на октомври, така че до тогава тимът трябва да е готов на 100 %.
Раздялата
След края на сезона проведохме заседание на Управителния съвет. Съгласих се да продължа работа в клуба, взехме решение да запазим отбора, разговарях с всички играчи. Предложението от Иран дойде след това.
Затова още веднъж казвам, че това беше много трудно решение. В Добрич се чувствам много добре. През последните години работихме доста, постигнахме много успехи. Благодаря на ръководството на отбора, че ми даде спокойствието да работя. Условията тук са прекрасни и имах щастието да работя в клуб на високо професионално ниво.
Надявам се, че всички приятели на волейбола в Добрич ще ме разберат. Избрах едно ново предизвикателство, една следваща стъпка в моята работа. 
Благодарност
Благодаря на всички хора, които бяха съпричастни и направиха възможен този проект Добруджа 07. Благодаря на всички спонсори, на Община Добрич, на привържениците, които бяха неизменна част от успехите на клуба. Феновете бяха винаги до нас, преживяха доста дълги пътувания, подкрепяха ни в цяла България. Имахме много незабравими моменти, които винаги ще останат в моето съзнание.   
Наследник
Конкретно с мен от ръководството на Добруджа 07 не са разговаряли за евентуален мой наследник. Но Добруджа 07 е един сериозен клуб, с изключително професионално отношение, предоставя страхотни условия и възможности за работа, така че който и да дойде да работи, със сигурност ще се чувства добре и ще има възможност за професионално израстване.
Пожелавам на Добруджа 07 много успехи. Сигурен съм, че всичко в клуба и организационно, и спортно-технически ще продължи да бъде на най-високо ниво. Конкретно име не знам, но знам, че клубът ще продължи да се развива във възходяща посока.  
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ВОЛЕЙБОЛ: Лазар Лазаров ще е пом. треньор на женския национален отбор
ВОЛЕЙБОЛ: Лазар Лазаров ще е пом. треньор на женския национален отбор
ВОЛЕЙБОЛ: Маринков получи покана за националния отбор. Днес отпътува за София
ВОЛЕЙБОЛ: Маринков получи покана за националния отбор. Днес отпътува за София
ФУТБОЛ: Добруджа с поредна класика и е само на победа от завръщане в професионалния футбол
ФУТБОЛ: Добруджа с поредна класика и е само на победа от завръщане в професионалния футбол
Тервел Пулев ще гостува в Каварна
Тервел Пулев ще гостува в КаварнаЯндекс.Метрика