Начало >Добруджа >Общество

Много събития и изяви в юбилейната година за СУ „Димитър Талев” (ВИДЕО)

12.01.2018 г. 15:19:13 ч.
/
Много събития и изяви в юбилейната година за СУ „Димитър Талев” (ВИДЕО)
Учебната 2017/2018 е юбилейна за учениците и учителите  в СУ „Димитър Талев” и е по-различна от останалите. Учебното заведение отбелязва 30 години от отварянето на вратите си.  Много са събитията, посветени на годишнината, които вече са част от училищния делник, споделя Валя Лунгова, зам.-директор. Училището стартира учебната година като иновативно и това е признание за постиженията и привилегия отново да сме сред първите, казва тя. В юбилейната година то е включено в три международни проекта,  като единият от тях е спечелен именно в настоящата. СУ „Димитър Талев” е първото в Добрич взело участие  в младежката Програма за личностно развитие и постижения- Международната награда на херцога на Единбург. В рамките на събитието осем млади педагози от училището са обучени за лидери и те ще предадат своите умения на учениците от 14 до 19 годишна възраст. През 2017 отвори врати  иновативен кабинет по природни науки, а в момента се изгражда друг такъв - за обучение по обществени науки.
В рамките на традиционните Талеви дни ще бъде издаден  юбилеен фотоалбум.  Предвижда се всеки клас да изработи своя електронна визитка, както и  издаване на юбилейна книжка - „30 години талевци заедно”. Те ще завършат с голям концерт през април. И това са само част от планираните събития, уточнява зам.-директорът.
Интервюта с приятели и партньори на учебното заведение  ще бъдат излъчени по училищната телевизия, казва още Валя Лунгова. Благотворителният бал е насрочен за 30 март. 
Виж видеото

Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Промени предвиждат общата вода да се разпределя поравно между апартаментите
Промени предвиждат общата вода да се разпределя поравно между апартаментите
Празничната програма за 25 септември в Добрич
Празничната програма за 25 септември в Добрич
Филателна  изложба „Добруджа през вековете! Добрич – град на бойната слава!” представят в Централна поща Добрич
Филателна изложба „Добруджа през вековете! Добрич – град на бойната слава!” представят в Централна поща Добрич
СУ "Св. Климент Охридски" става училище-посланик на Европейския парламент
СУ "Св. Климент Охридски" става училище-посланик на Европейския парламентЯндекс.Метрика