Начало >Добруджа >Общество

На 3 април БЧК започва раздаване на хранителни продукти в област Добрич

Раздаването ще се случва поетапно във всяка община, като стартът ще бъде в областния град
27.03.2024 г. 10:14:25 ч.
/
На 3 април БЧК започва раздаване на хранителни продукти в област Добрич
На 3 април стартира традиционното раздаване на хранителни продукти  по "Програмата за храни и материално подпомагане 2021 – 2027 година“. Това съобщи в студиото на медийна група Добруджа д-р Артюн Еринозов – директор на ОС на БЧК-Добрич.
Първият транш ще включва пакети с 15 хранителни продукта. Раздаването ще се случва поетапно във всяка община, като стартът ще бъде в областния град. Продуктите ще бъдат раздавани в помещение по улица „Гоце Делчев“ 1, в близост до офиса на БЧК. От 10 април започва раздаването на пакети в Крушари и Шабла, на 11 април - в Каварна, на 15 април - в Балчик, на 18 април - в Генерал Тошево, на 23 април - в Тервел и на 29 април - в община Добричка. 
От програмата ще се възползват 7780 човека в област Добрич. Повечето от тях ще получат по един хранителен пакет, който съдържа храни  11 кг. на стойност около 49 лева. За големите семейства - с по трима и повече членове, е предвиден по-голям пакет, който е с по-голямо количество и на по-голяма стойност.
До 7 юни трябва да приключи първият транш, каза д-р Еринозов, като уточни, че ще има и втори транш на програмата, в който ще бъдат раздавани продукти за лична хигиена и почистващи препарати.

Бенефициентите са в 7 групи – сред тях са  хора, които са получавали енергийни помощи през периода 2023/24 г., лица с ниски доходи, такива с над 90 процента степен на увреждане, получавали еднократна помощ и още няколко групи. Бенефициентите са определени от Агенция „Социално подпомагане“.

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика