Начало >Добруджа >Общество

Над 90 заявки от 7 държави за 33-ото издание на конкурса „Сарандев“

Димитрина Германова ще бъде част от международното жури на конкурса
17.04.2024 г. 14:27:41 ч.
/
Над 90 заявки от 7 държави за 33-ото издание на конкурса „Сарандев“
Димитрина Германова ще бъде част от международното жури на конкурса „Сарандев“ тази година. Това разкри в студиото на радио „Добруджа“ Мариела Рачева – организатор в Младежки център. Всяка година избираме в журито по един млад изпълнител. Този път решихме това да бъде Димитрина Германова, която остана на второ място в последния сезон на „Гласът на България“, припомни Рачева. Самата Германова е носителка на Гран при от престижния музикален форум.

Още по-голям интерес към тазгодишното 33-то издание на конкурса „Сарандев“, отчитат организаторите от Младежки център - Добрич. На 15 април изтече срокът за участие, като над 90 са подадените заявки. Освен от България, има заявено участие на изпълнители от Румъния, Полша, Украйна, Молдова, Узбекистан и Казахстан. Рачева припомни, че получените записи със заявките ще бъдат преслушани и не всички ще бъдат допуснати до присъствения етап на конкурса от 16 до 18 май.
Изненадващо тази година най-много - почти 60 са заявките за втора възрастова група – от 15 до 18 години. Има много заявки и от добрички изпълнители, уточни Мариела Рачева. Тя запази в тайна изпълнителят, който ще се изнесе рецитал след награждаването и Гала-концерта на конкурса.

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика