Нови Искър - едно оръжие, един извършител, отсече разследването

10.01.2018 г. 16:48:54 ч.
/
Нови Искър - едно оръжие, един извършител, отсече разследването
В нас не буди съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. СГП привлече като обвиняем същия." Това заяви директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов на брифинг.
Той обобщи доказателства, а именно - с едно и също оръжие са убити шестимата и Росен Ангелов се е самоубил. Иззети са дрехи на Ангелов с кръв на Кети Кюхова и Неделчо Юнаков и с ДНК анализ е доказано, че дрехата е негова, а кръвта е на жертвите.
Наталия Николова - окръжен прокурор, представи фактите и експертизите по самоубийството.
От заключението на съдебно-медицински експертизи е установено, че има огнестрелна рана на главата, причинена от един изстрел. Аутопсията отговаря на смърт, настъпила вероятно от 5 януари. Последното му влизане в Интернет е от 4 януари, като е посещавал сайтове с детско порно.
Има комплексна балистична и съдебно-медицинска експертиза. От нея е установено, че от положението на тялото е възможно да произведе изстрел със собствената си ръка.
Съгласно нея не се установява охлузвания по кожата в горната част на лицето, говорещо за борба.
В тялото не са намерени алкохол, морфин, кокаин, барбитурати, метадон.
Барутните натривки по ръцете отговарят на тези по главата. Имало е заглушител саморъчно направен от него от автомобилен маслен филтър.
Мотивът за самоубийството е смесен, както емоционален, така и финансов, уточни Сарафов.
Кети е почиствала домове на богати софиянци и Ангелов е искал да му предостави кодове за алармата, за да ги ограби, Кети не се съгласява, и това става причина за разрива в отношенията им. 
Кети разбрала, че любовта му не е безкористна. Има свидетели, пред които Ангелов е споделял тези свои намеренията, стана ясно на брифинга.
ДНК анализът доказва, че Росен Ангелов е извършителят на престъплението, категоричен беше Сарафов. Такъв му е взет още когато е бил в затвора.
ДНК-то е иззето от дрехите на Ангелов, които са намерени в гаража.
Стойно Цветков - разследващ полицай, разказа, че убийството е станало в тъмната част на деня на 31 декември срещу 1 януари. Кети е убита в района около къщата. Излязла е с кучето да го разходи. Останалите 5 убийства са извършени между 23-0.05 часа. После тялото е пренесено с джипа до кладенеца.

Използвани са специални разузнавателни средства (СРС), за да се установи местонахождението му.
Цветков уточни, че хронологията на обажданията в телефона е изтрита, а последното влизане в Интернет е на 4 януари. Влизал в нет-а чрез бисквитка.
Къщата, в която е намерен Росен Ангелов, е незаконна постройка, като има незаконно прикачване към електрическата мрежа.
Припомняме, Ангелов беше обвинен задочно за смъртта на шестима души. Първоначално телата на петима бяха открити застреляни в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 г. Разследващите предполагат, че убийството е станало навръх Нова година. Откритите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата.

Към момента не е изчистена основната версия за убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, което според първоначалните изявления на МВР е малокалибрен пистолет.
Първоначалната информация беше, че петимата са застреляни с по един куршум. По-късно директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че и шестте жертви са застреляни с по няколко куршума. Според него, е отпаднала версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството.
Убитият Неделчо Юнаков е бил управител на фирмата "Бау Консултинг Мениджмънт". Фирмата е била прехвърлена на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той притежава десетки фирми.
"Бау Консултинг Мениджмънт" е била изпълнител по европроект по ОП "Регионално развитие", започнат през 2012-а година. Проектът е бил за строеж на защитени жилища в Кърджали.
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Допълнителните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 22 до 29 май
Допълнителните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 22 до 29 май
Мерките срещу коклюш: По-ранна ваксина за бебета и безплатни имунизации за бременни
Мерките срещу коклюш: По-ранна ваксина за бебета и безплатни имунизации за бременни
Окончателно: Депутатите повишиха с 30% заплатите на военните
Окончателно: Депутатите повишиха с 30% заплатите на военните
Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради коклюш
Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради коклюш



Яндекс.Метрика