Начало >Добруджа >Общество

Областният управител участва в заседание на Координационния съвет на платформата „Обединени за ученето на възрастни“

06.12.2018 г. 11:01:55 ч.
/
Областният управител участва в заседание на Координационния съвет на  платформата „Обединени за ученето на възрастни“
Днес и утре – 6 и 7 декември 2018 г., областният управител Красимир Кирилов участва в работна среща на Координационния съвет на националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ и семинар за формулиране на пътищата и мерките за повишаване на уменията на възрастните. Форумът се провежда във Вършец. Той е организиран от Министерство на образованието в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни в Р България по проект „Национални координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“ с подкрепата на Програма „Еразъм +“ на ЕС.
 Участниците в работната среща ще се запознаят с изпълнението на програмата на Националния координатор и Националното звено за подкрепа, ще се обсъди проект на консултативен документ за напредъка и основните предизвикателства, пред които е изправен секторът за учене на възрастни в България. Ще се коментира кои са приоритетните целеви групи и откриването и мотивирането на потенциални обучаеми, оценяване на уменията им и валидирането им. В хода на дискусиите ще се предложи и приеме актуализиране на графика за провеждане на консултативния процес, за да се обновят целите и областите на въздействие на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 г.
Общата цел е да се осигури ефективно координирано взаимодействие на всички заинтересовани страни при разработването и провеждането на политики за увеличаване на участието на населението в дейности за учене през целия живот и за общ напредък в сектора за учене на възрастни. В проекта са обхванати представители на различни целеви групи, а като приоритетни целеви са изведени лица над 29-годишна възраст с основно или по-ниска степен образование; лица над 29-годишна възраст без професионална квалификация; лица над 29-годишна възраст с недостиг на ключови компетентности, както и неграмотни лица.
 
 
 
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Областна администрация

Коментирайте
Подобни новини
Времето в понеделник
Времето в понеделник
Вестник ГЛАС: Ще настъпи ли промяна в болницата с назначението на новите началници на отделения
Вестник ГЛАС: Ще настъпи ли промяна в болницата с назначението на новите началници на отделения
С панихида и общоградски поклонение Добрич ще отбележи 146 години от гибелта на Апостола
С панихида и общоградски поклонение Добрич ще отбележи 146 години от гибелта на Апостола
Слънчево време утре
Слънчево време утреЯндекс.Метрика