Начало >Добруджа >Общество

Областният управител участва в заседание на Координационния съвет на платформата „Обединени за ученето на възрастни“

06.12.2018 г. 11:01:55 ч.
/
Областният управител участва в заседание на Координационния съвет на  платформата „Обединени за ученето на възрастни“
Днес и утре – 6 и 7 декември 2018 г., областният управител Красимир Кирилов участва в работна среща на Координационния съвет на националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ и семинар за формулиране на пътищата и мерките за повишаване на уменията на възрастните. Форумът се провежда във Вършец. Той е организиран от Министерство на образованието в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни в Р България по проект „Национални координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“ с подкрепата на Програма „Еразъм +“ на ЕС.
 Участниците в работната среща ще се запознаят с изпълнението на програмата на Националния координатор и Националното звено за подкрепа, ще се обсъди проект на консултативен документ за напредъка и основните предизвикателства, пред които е изправен секторът за учене на възрастни в България. Ще се коментира кои са приоритетните целеви групи и откриването и мотивирането на потенциални обучаеми, оценяване на уменията им и валидирането им. В хода на дискусиите ще се предложи и приеме актуализиране на графика за провеждане на консултативния процес, за да се обновят целите и областите на въздействие на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 г.
Общата цел е да се осигури ефективно координирано взаимодействие на всички заинтересовани страни при разработването и провеждането на политики за увеличаване на участието на населението в дейности за учене през целия живот и за общ напредък в сектора за учене на възрастни. В проекта са обхванати представители на различни целеви групи, а като приоритетни целеви са изведени лица над 29-годишна възраст с основно или по-ниска степен образование; лица над 29-годишна възраст без професионална квалификация; лица над 29-годишна възраст с недостиг на ключови компетентности, както и неграмотни лица.
 
 
 
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Областна администрация

Коментирайте
Подобни новини
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Започва изплащането на великденските добавки
Започва изплащането на великденските добавки
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии



Яндекс.Метрика