Начало >Добруджа >Общество

Обществено обсъждане заради дългосрочен дълг за блок „Добрич” инициира общината (ВИДЕО)

12.11.2018 г. 16:06:11 ч.
/
Обществено обсъждане заради дългосрочен дълг за блок „Добрич” инициира общината  (ВИДЕО)
Изпълнението на собствените приходи на община Добрич към 31 октомври възлиза на 96.15 % или при 20 895 000 лв. годишен план, изпълнението е 20 091 000 лв. Данъчните приходи са изпълнени на 97.87 %, като сумата е 6 988 000 лв.общинските такси на  91.26% или 6 754 000 лв.  а постъпленията от нефинансови активи предвид последната успешна сделка са изпълнени на 114.48 % или 2 999 000 лв. Това заяви финансовият зам.кмет Елка Димова.
Покана за обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг е публикувана на сайта на община Добрич. Парите са необходими за финансиране на довършването на жилищен блок „Добрич” Анализът, изготвен от адвокатска фирма показва, че от необходимите за завършване средства в размер на 4.5 млн.лв. около 2 млн. лв. е общинската собственост, която общината е готова да предостави като възнаграждение на потенциалния инвеститор. Разликата от 2.5 млн. лв. да  бъде покрита от дългосрочен дълг, който да бъде погасен за 6 год. Публичното обсъждане ще се проведе в петък, 16 ноември, от 16 ч. в голямата зала на общината. На него са поканени всички заинтересовани граждани.
Започна прием на заявления за обезщетение на гражданите, пострадали при вандалската проява в гробищния парк в началото на септември в изпълнение на  решение на ОбС Добрич. Документите се приемат в Центъра за услуги и информация, като е необходимо да бъде представена фактура за извършената услуга. Служебно в  ГРАО ще бъде извършена справка за правоимане. След обработване на документите ще бъдат изплатени и обезщетенията.
Елка Димова разкри, че вече са налични видеокамери в почти всички офиси и места, където се работи с хора и благодарение на това е доказано, че на Задушница в Обредния дом не е имало случай на непристойно поведение от страна на служебното лице, въпреки че в Първо РПУ има подадена жалба и осъществена проверка от страна на органите на реда.
 
Репортаж на Дана Михайлова и  Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
30% от работещите в област Добрич са на минимална работна заплата (ВИДЕО)
30% от работещите в област Добрич са на минимална работна заплата (ВИДЕО)
Говорителят на Районна прокуратура - Добрич издаде монография на тема, свързана с транспортните престъпления
Говорителят на Районна прокуратура - Добрич издаде монография на тема, свързана с транспортните престъпления
По Проект „Красива България“  е одобрен ремонтът на читалището в Паскалево
По Проект „Красива България“ е одобрен ремонтът на читалището в Паскалево
Орк. „Приятели фолк“ посреща празника с видеоклип на песента „Светъл ден, Гергьовден“ (ВИДЕО)
Орк. „Приятели фолк“ посреща празника с видеоклип на песента „Светъл ден, Гергьовден“ (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика