Начало >Добруджа >Регионални

Община Тервел с одобрен проект по “Красива България“

20.02.2019 г. 12:56:24 ч.
/
Община Тервел с одобрен проект по “Красива България“
Община Тервел е една от 36–те общини в страната и единствена в област Добрич, която получава финансиране по Проект „Красива България” през 2019 г. Това става ясно от обявения вчера списък с одобрени проектни предложения. Община Тервел е дългогодишен партньор на Проект “Красива България“. За мандат 2015-2019 г. това е пети пореден проект, тъй като през 2016 г. одобрените проекти бяха два, по два отделни приема на програмата. Тъй като проектите по тази програма не са с голям бюджет, концепцията, която прилагаме е „надграждане“. Така в сградата на музея през 2016 и 2018 г.бяха изпълнени два поредни проекта, финансирани по тази програма.
С настоящия проект Общината си поставя задача да надгради дейностите си по благоустрояване на централна градска част, както и тези за осигуряване на повече възможности за желаещите да участват в самодейните форми на читалището. Стойността на строителството е 183 205 лв. Проектът включва две основни инвестиции:
Клубна зала в читалище в гр.Тервел:залата се намира в пространството под входното фоайе.Достъпът до нея се осъществява по вътрешна стълба от фоайето.Поради недостиг на средства за ремонт, използването на помещението е преустановено  и в настоящия момент то служи за временно съхранение на читалищни декори.По цялата площ на таваните и стените мазилката е компрометирана. Боята е олющена.Подовата настилка е захабена. Ел. инсталацията е увредена и закрепена неустойчиво.Част от помещението е заето от неизправни санитарни възли. Читалищната сграда е обновена, като част от помещенията са ремонтирани с финансовата подкрепа на Проект „Красива България‘. Всички читалищни зали се използват за самодейни и клубни дейности. Индикира се недостиг на помещения  за работа с младежи.Това налага да се търсят възможности за ремонт на единственото свободно помещение – клубната зала.
Фонтан в прилежащо пространство на читалищна сграда: Фонтанът е изграден преди повече от 30 години.Оборудването и управлението са разположенои в подземие под съоръжението.Помпите, тръбопроводите и ел.инсталацията са компрометирани.Обслужването е трудоемко и съпроводено с големи по количество течове от корозиралите тръби.В настоящият момент фонтанът вече не се пуска, тъй като количеството на течовете прави ползването на съоръжението нецелесъобразно. Басейнът е облицован с мрамор.Облицовката е с нарушена повърхност, на места пукната или липсваща. В композицията, периферно,  са вградени зелени площи, оградени с клоцове. Фонтанът е символ на града и любимо място за снимки на тервелчани и гостите на града.Невъзможността да бъде приведен в действие нарушава привлекателността на прилежащото пространство на читалището и цялата централна част на града. Ремонтът на фонтана е наложителен и в аспекта на необходимостта от оптимизиране на неговото оборудване и извеждане на управлението в надземно табло.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Община Тервел

Коментирайте
Подобни новини
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)



Яндекс.Метрика