Начало >Добруджа >Общество

Общинарите да се самонакажат - нарушават собствените си наредби /ВИДЕО/

28.08.2017 г. 11:08:17 ч.
/ ИА Добруджа
Общинарите да се самонакажат -  нарушават собствените си наредби /ВИДЕО/
„Пътеката е същата пътека, не бързате,  че става то полека…..“ Така един от поетите пише за живота  и за пътя по който вървим. По него много често се срещаме с грозното нередното. Мога просто  с копи - пейст  от  август миналата година да ви припомня за проблема. Днес обаче има ново допълнение. На общинските служители също им хрумнало на поставят съобщение на едно от вековните дървета в началото на парка. Хората които заварваме около красивите алеи и дървета са единодушни:Не може така, грозно е!
Години наред пишем и говорим едно и също:Не поставяйте табели, съобщения некролози или каквото и да било друго по дърветата. Те са живи организми и не бива  да ги нараняваме. Съгражданите ни не откликнаха на апела на общината и на предупреждението ,че ще глобяват и ще отстраняват грозните листовки. Много от туристите в Добрич най-вече германци питат дали ликовете от дърветата не са на престъпници.Издирват ли се тези хора е най-често задаваният въпрос от недоумяващите родната картинка чужденци. Крайно време е общинарите да започнат да изпълняват санкциите предписани в нарадбите и дори да се самоглобят. Ето част от НАРЕДБА за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда, обърнете внимание на чл.29::
 
 
 
 
 
ГЛАВА ТРЕТА
Опазване на общинската собственост и инфраструктура
 
Чл.28. (1) За опазване на общинската собственост и инфраструктура се забранява разместване и повреждане на съдове за отпадъци, табели, пейки, автобусни навеси, пътни знаци, чешми, фонтани, елементи от декоративната и естествената градска украса, табла “Скръбни вести”, табла за разлепване на афиши, съобщения и реклами, съоръженията за игра на деца на детските и спортните площадки, както и на всички останали елементи на градската инфраструктура.
                 (2) При нарушение по ал. 1 на виновните лица се налага наказание глоба в размер от 100 до 500 лева.
 
 
Чл.29.   (1) Забранява се поставянето на афиши, реклами, съобщения, обяви, некролози, нагледни агитационни материали и други подобни извън определените със заповед на кмета места.
               (2) Административно – наказателно отговорни по ал. 1 са извършителите, лицата допуснали или наредили извършване на деянието по ал. 1, както и тези, които черпят благоприятни последици за дейността си от тези материали. 
                 (3) При нарушение на разпоредбата на ал. 1, на виновните лица се налага наказание, съобразно  констатирания брой материали, както следва:
            1. До 10 бр. вкл. – глоба или имуществена санкция в размер на 50 лева;
              2. От 11 до 50 бр. вкл. - глоба или имуществена санкция в размер на 200 лева;
              3. Над 50 бр. – глоба или имуществена санкция в размер на 1000 лева.
Чл. 29 а. (1) Наказват се лицата, които не изпълнят в срок предписание на компетентните органи за премахване на афиши, реклами, съобщения, обяви, нагледни агитационни материали и други подобни.
               (2) При нарушение по ал. 1, на виновните лица се налага наказание глоба или имуществена санкция в размер от 300 до 500 лева.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Павлина Живкова

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Прогноза за понеделник - 29 април
Прогноза за понеделник - 29 април
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи



Яндекс.Метрика