Панамин-уникален биопродукт, бъдещето на храненето и на растителната защита (ВИДЕО)

09.02.2018 г. 13:39:37 ч.
/ ИА Добруджа
Панамин-уникален биопродукт, бъдещето на храненето и на растителната защита  (ВИДЕО)
Ангел Кинанов е представител на Панамин за България, Румъния, Гърция и Турция. За аудиторията на МГ Добруджа той припомня  какво точно представлява Панамин -уникална смес от вулканични минерали от най-високо качество, добити в Австрия. Те са стрити до нано ниво, много фин прах, позволяващ 100% усвояване от растенията. Продуктите са няколко: Панамин Агро е за всички видове култури. Има две добавки за животни: Панамин Анимъл и Панамин Детокс, има и добавки за хора.
Панамин се приема доста добре от земеделските производители, споделя специалистът. Хората търсят иновации и нещо, което хем да оптимизира разходите, хем да повиши приходите, а функцията, действията, състава и начинът на работа на този продукт е базиран на проста агрономска логика, базирана на предимствата на Панамин. Те са, че на първо място реминализира почвите и растенията и има финансов резултат в три посоки: намалява разходите и себестойността на продуктите чрез редуциране на други препарати – както за растителна защита, така и други торове, увеличава драстично количеството на реколтата като добив, както и качеството, което е третата посока като резултат.
В региона препаратът Панамин намира приложение в каварненско, генералтошевско, тервелско. В района на Варна също има много успешни опити, където откровено фуражни сортове пшеница са придобили хлебни качества, слънчогледът е повишил маслеността си поне с 5 %, а добивите са скочили между 10 и 20 %.
Панамин има биосертификат, което ще рече, че на 100 %  е естествен продукт, без химия в него и за разлика от изкуствено синтезираните препарати работи бавно и устойчиво, като растенията натрупват елементи в себе си, усвояват ги напълно и ги използват в периода на вегетация.
Панамин- приятел на пчелите е основният знак на продукта, а това е така, защото става въпрос за бъдещето на храненето и растителната защита. Имаме събрани няколко компонента в един продукт-хем е тор, хем има фунгицидно действие. Очакването е в бъдеще да се появяват още такива продукти, но това е първият с толкова много компоненти на едно място и в същото време без химия и изкуствени синтезирани вещества вътре. Въпрос на време е  да се предложи на земеделците да редуцират азотното торене за сметка на Панамин. Това, което е необходимо е да се направят тестове в продължение на поне 3 години на една и съща почва. Логиката е, че азотното торене след попадане в почвата и усвояване от растението предизвиква образуването на въглероден диоксид, който се използва за фотосинтезата. Чрез Панамин в листата се вкарва естествено свързан въглероден диоксид, стрит на много фини частици, от естествен източник, който растението усвоява и натрупва като запас в себе си, който се използва дълго и устойчиво във времето. Затова Панамин може да е алтернатива на азотното торене при определена схема на третиране – едно през есента на 3 и 6-листниците и едно през пролетта. Опитите от първата година са успешни, но това трябва да се повтори минимум три последователни години, на една и съща почва и без никакъв запас от азот в нея от предходни години.
Панамин е абсолютно достъпен като цена за земеделците. При стандартна схема на третиране, разходът на декар излиза между 5.30 лв. до 6 лв. на декар, но редукцията на други препарати и спестяването на разходи е много по-голямо, а към него трябва да се добави и повишението на добивите и на качеството.
На този етап най-голям потребител на Балканите на Панамин е България, тъй като политиката на фирмата е насочена именно към българските земеделски производители, завършва Ангел Кинанов. Препаратът е подходящ за полски култури, овошки, оранжерийна продукция, етерично-маслени растения и др. Панамин отново ще бъде представен на изложението „Селското стопанство и всичко за него”, заяви Ангел Кинанов.
 
 
ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?



Яндекс.Метрика