Панамин-уникален биопродукт, бъдещето на храненето и на растителната защита (ВИДЕО)

09.02.2018 г. 13:39:37 ч.
/
Панамин-уникален биопродукт, бъдещето на храненето и на растителната защита  (ВИДЕО)
Ангел Кинанов е представител на Панамин за България, Румъния, Гърция и Турция. За аудиторията на МГ Добруджа той припомня  какво точно представлява Панамин -уникална смес от вулканични минерали от най-високо качество, добити в Австрия. Те са стрити до нано ниво, много фин прах, позволяващ 100% усвояване от растенията. Продуктите са няколко: Панамин Агро е за всички видове култури. Има две добавки за животни: Панамин Анимъл и Панамин Детокс, има и добавки за хора.
Панамин се приема доста добре от земеделските производители, споделя специалистът. Хората търсят иновации и нещо, което хем да оптимизира разходите, хем да повиши приходите, а функцията, действията, състава и начинът на работа на този продукт е базиран на проста агрономска логика, базирана на предимствата на Панамин. Те са, че на първо място реминализира почвите и растенията и има финансов резултат в три посоки: намалява разходите и себестойността на продуктите чрез редуциране на други препарати – както за растителна защита, така и други торове, увеличава драстично количеството на реколтата като добив, както и качеството, което е третата посока като резултат.
В региона препаратът Панамин намира приложение в каварненско, генералтошевско, тервелско. В района на Варна също има много успешни опити, където откровено фуражни сортове пшеница са придобили хлебни качества, слънчогледът е повишил маслеността си поне с 5 %, а добивите са скочили между 10 и 20 %.
Панамин има биосертификат, което ще рече, че на 100 %  е естествен продукт, без химия в него и за разлика от изкуствено синтезираните препарати работи бавно и устойчиво, като растенията натрупват елементи в себе си, усвояват ги напълно и ги използват в периода на вегетация.
Панамин- приятел на пчелите е основният знак на продукта, а това е така, защото става въпрос за бъдещето на храненето и растителната защита. Имаме събрани няколко компонента в един продукт-хем е тор, хем има фунгицидно действие. Очакването е в бъдеще да се появяват още такива продукти, но това е първият с толкова много компоненти на едно място и в същото време без химия и изкуствени синтезирани вещества вътре. Въпрос на време е  да се предложи на земеделците да редуцират азотното торене за сметка на Панамин. Това, което е необходимо е да се направят тестове в продължение на поне 3 години на една и съща почва. Логиката е, че азотното торене след попадане в почвата и усвояване от растението предизвиква образуването на въглероден диоксид, който се използва за фотосинтезата. Чрез Панамин в листата се вкарва естествено свързан въглероден диоксид, стрит на много фини частици, от естествен източник, който растението усвоява и натрупва като запас в себе си, който се използва дълго и устойчиво във времето. Затова Панамин може да е алтернатива на азотното торене при определена схема на третиране – едно през есента на 3 и 6-листниците и едно през пролетта. Опитите от първата година са успешни, но това трябва да се повтори минимум три последователни години, на една и съща почва и без никакъв запас от азот в нея от предходни години.
Панамин е абсолютно достъпен като цена за земеделците. При стандартна схема на третиране, разходът на декар излиза между 5.30 лв. до 6 лв. на декар, но редукцията на други препарати и спестяването на разходи е много по-голямо, а към него трябва да се добави и повишението на добивите и на качеството.
На този етап най-голям потребител на Балканите на Панамин е България, тъй като политиката на фирмата е насочена именно към българските земеделски производители, завършва Ангел Кинанов. Препаратът е подходящ за полски култури, овошки, оранжерийна продукция, етерично-маслени растения и др. Панамин отново ще бъде представен на изложението „Селското стопанство и всичко за него”, заяви Ангел Кинанов.
 
 
ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Градински център „Хиподрума” превръща пространството в цветен оазис (ВИДЕО)
Градински център „Хиподрума” превръща пространството в цветен оазис (ВИДЕО)
Тодор Радев:Не е лесно да мотивираш хората да си плащат, за да учат  (ВИДЕО)
Тодор Радев:Не е лесно да мотивираш хората да си плащат, за да учат (ВИДЕО)
Валентина Димитрова за метода САТ – жизненост и естествена красота на женското тяло (ВИДЕО)
Валентина Димитрова за метода САТ – жизненост и естествена красота на женското тяло (ВИДЕО)
Субсидии за животновъдите има, но няма кандидати да ги усвоят  (ВИДЕО)
Субсидии за животновъдите има, но няма кандидати да ги усвоят (ВИДЕО)Яндекс.Метрика