Начало >Добруджа >Общество

Павлина Стоянова: Има клиенти, които предпочитат такси, управлявано от жена (ВИДЕО)

08.03.2021 г. 13:26:22 ч.
/
Павлина Стоянова: Има клиенти, които предпочитат такси, управлявано от жена (ВИДЕО)
Таксиметров шофьор не е само мъжка професия, категорична е Павлина Стоянова, която от 1999 г. работи именно това. Когато започва, тя е една от малкото дами в Добрич, които карат такси, но днес те вече са над 30 – почти 10% от всички водачи на жълтите коли.

„Има клиенти, които дори предпочитат таксито да бъде карано от жена в определени ситуации. Когато детето трябва да бъде заведено и върнато вкъщи от тренировка, например по плуване, майката се чувства много по-сигурна, когато знае, че за него отговаря жена“, сподели Павлина Стоянова. Когато улиците са заснежени или заледени, също има клиенти, които смятат, че мъжете са по-склонни да карат рисково и виждат в жената по-сигурен и предпазлив водач.

Според Павлина Стоянова, пътната инфраструктура в Добрич се е променила към по-добро за тази 20 години, откакто тя ежедневно е по улиците на града. Когато започнах, имаше много дупки, което налагаше чести ремонти по колата, сподели тя.

Другата голяма промяна за този период е броят на населението на Добрич, който е намалял с поне една четвърт. Хората в града са много по-малко, но пък има достатъчно доволни и редовни клиенти, които ме търсят, обясни Павлина Стоянова.

Една от най-важните качества за таксиметровите шофьори е търпението, защото често се стига до изчакване на пиацата в продължение на 1-2 часа. Именно заради това опитите й да насочи двамата си сина към тази професия не са били успешни.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика