Начало >Добруджа >Регионални

По проект ще разширяват физиотерапевтичния сектор в Медицинския център в Тервел

07.01.2020 г. 09:28:16 ч.
/
По проект ще разширяват физиотерапевтичния сектор в Медицинския център в Тервел
Община Тервел внесе първия си проект за новата 2020 година. С него общината кандидатства пред Проект „Красива България“ за разширяване на физиотерапевтичния сектор на медицинския център в гр.Тервел.Сектор „Физиотерапия“ е част от Медицински център – Тервел. Медицинският център е собственост на Община Тервел, заемащ част от сградата на закрита общинска  болница в гр.Тервел и е единствено лечебно заведение за извънболнична помощ , функциониращо на територията на Община Тервел. В него са устроени кабинети на лекари – специалисти, работещи в медицинския център, сектор по образна диагностика, медицинска лаборатория и сектор за физиотерапия. В сектор „Физиотерапия“ са оборудвани и работят кабинети за терапия с лазер и нискочестотни токове,както и помещение за работа с пациенти с проблеми на опорно-двигателния апарат. Услугите, предлагани в сектора се ползват от пациенти от всички населени места в общината. Работата с пациентите е организирана в част от помещенията на сектора - ремонтирани и оборудвани от Община Тервел посредством проект по ОПРР през 2013/2014 г. Съгласувано със завеждащия сектора лекар-физиотерапевт, е направено проучване за нуждите на населението от ползване на допълнителни физиотерапевтични процедури и е установена необходимост от организиране на следните нови за района на Община Тервел физиотерапевтични процедури: парафинотерапия, терапия с луга, магнито, крио и пресотерапии.
В съседство с работещата част на сектора по физиотерапия и свързани посредством топла връзка с него са разположени свободни, нуждаещи се от преустройство и ремонт помещения на бивше болнично отделение. Тези помещения са обект на интервенция в настоящото проектно предложение, предвиждащо преустройство и ремонт на същите с цел приобщаването им към сектора по физиотерапия.Преустройството обхваща 7 съществуващи помещения, тоалетна и централен коридор, които се трансформират  в две помещения за процедури на пациенти, кухня за парафин и луга, съблекалня, санитарен възел, пригоден за ползване и от хора с двигателни проблеми, складове за чисто и употребявано бельо, стая за персонал, коридор със зона за изчакване и почивка и централен коридор (осигуряващ връзка със съществуващия физиотерапевтичен сектор). Общата площ за интервенция по проекта е 160,42 кв.м. Ще се изпълнят следните основни групи СМР:подмяна на фасадна и вътрешна дограма, топлоизолиране на североизточните помещения отвътре, обработка на вътрешните стени с гипсокартон, вкл.преградни стени от гипсокартон, направа на окачен таван в коридора, направа на нова настилка от теракота в новообразувания санитарен възел, направа на облицовки от фаянс в приложимите части от помещенията,боядисване на стените и таваните с латекс. Проектът включва още изграждане на нови участъци и ремонт на съществуващи такива от съществуващите инсталации за ЕЛ, ВиК и ОВ. Съществуващите подови настилки от мозайка във всички помещения, с изключение на санитарния възел, се запазват в досегашния си вид.
За преустройството е изготвен технически проект по всички приложими части, както и доклад за енергийна ефективност.Издадено е разрешение за строеж. Сградата на медицинския център е с осигурена достъпна среда – рампа на входа на сградата и платформа за придвижване между етажите.
Лечебното заведение е на три етажа, като секторът за физиотерапия, вкл. и частта за преустройство и приобщаване към него, която ще бъде създадена чрез изпълнение на настоящия проект (в случай, че последният бъде одобрен), е разположен на етаж втори от сградата.

Коментирайте
Подобни новини
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)



Яндекс.Метрика