Полицаите излизат на протест отново

12.09.2017 г. 16:27:14 ч.
/
Полицаите излизат на протест отново
Служителите на МВР отново излизат на протест.  В четвъртък, Ден на пожарникаря, в София и Варна те за пореден път ще изразят недоволството си, защото и днес на заседанието на Съвета за социално партньорство не бе постигнат консенсус по основното им искане - 15% увеличение на заплатите от 1 февруари 2017 г. (със задна дата).
От МВР заявиха, че има законови пречки увеличението да стане със задна дата и добавиха, че са изчислили, че въпросното увеличение ще струва 136 млн. годишно. За такова увеличение може да се говори евентуално с новия бюджет от догодина.
Преди това на Съвета за социално партньорство в министерството бяха обсъдени проблемите с дрехите на полицаите и отпускането на безплатна храна в МВР.
От синдикат "Огнеборц" настояха за нов закон за МВР и изцяло нов закон за пожарната.
Националният синдикат на гражданската администрация в МВР настоява за промяна на статута на държавните служители, за промяна на начина, по който се изчислява работното им време и за допълнителни пари за работа с класифицирана информация. Освен това от НСГА настояват на работещите държавни служители при извънредност да се плаща пълната изработена сума. Такъв е случаят с последните избори. От МВР обясниха, че такава промяна може да стане само с корекция на Кодекса на труда.
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
5 милиона туристи са посетили България до юли
5 милиона туристи са посетили България до юли
.„Уиз Еър” спира полетите си от София по три дестинации
.„Уиз Еър” спира полетите си от София по три дестинации
Нов щам на грипа идва с есента
Нов щам на грипа идва с есента
Радев ще кани успели българи да инвестират в България
Радев ще кани успели българи да инвестират в БългарияЯндекс.Метрика