Начало >Добруджа >Регионални

Поздрав на кмета на Тервел за празника на града

06.05.2021 г. 09:11:33 ч.
/
Поздрав на кмета на Тервел за празника на града
Скъпи съграждани,
Гергьовден е! Ден на град Тервел. Празник на земеделците и овчарите, празник на храбростта и храбрите пазители на България. Празник, който традиционно събужда надеждите на целия ни народ за плодородие и берекет.
Денят на Свети Георги Победоносец е двойно по-значим за тервелчани. Защото на тази дата нашият град празнува своя празник. За нас този ден е ново начало, но и ден на размисъл и равносметка за постигнатото – от всеки от нас и от всички заедно.
На тази дата преди 10 години с взаимното усилие на всички Вас и на местната власт бе завършен градежа и устройството на новия храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“, който бе осветен на 6 май 2011 година.
Не би било пресилено да се каже, че корените и историята ни са орисали Тервел на успех. Силният дух на града е заредил жителите му със сила да се борят за мечтите си и да не спират по средата на пътя. Да се справят в трудни времена. И да мислят за себе си като общност от хора с общи цели. Имаме и предизвикателство, което устоя на времето – да бъдем мултиетническа община без етническо напрежение и конфликти.
Няма бъдеще без достойно минало и настояще. Кога, ако не днес, трябва да отдадем почитта си и признателността си към достойните тервелчани, към управниците на града и общината в миналото, чиито думи и дела и днес предаваме от уста на уста и от поколение на поколение! Нека не забравяме, че местният ни патриотизъм е най-добрият учебник за нашите деца!
През 2020 г. ние отбелязахме 60-годишнината от обявяването на Тервел за град, днес отбелязваме 10 години на нашия нов храм. 60 години изглеждат внушителни за един човешки живот, но той е само частица от историята на селище като нашето, построено върху земи с хилядолетна история. Но истинската ценност на един град, това са неговите жители и затова искрено се гордеем с постиженията им. Поздрави от сърце отправяме и към близките ни, които в този момент са далеч или в чужбина. Те със сигурност биха искали сега да бъдат тук, сред нас, а нашето желание е същото – ако не за този, то поне за следващия юбилеен празник.
Драги тервелчани,
Светъл празник е, Гергьовден! И нека в този ден си пожелаем да сме здрави и задружни, за да правим живота си по-добър. За мен като кмет на община Тервел е висока отговорност и голяма чест да съм в услуга на града и на всеки един от Вас. Моят труд и този на служителите на общинска администрация е възможен само благодарение на Вашата подкрепа, Вашата критичност и препоръки. Не ни спестявайте критики, но споделяйте с нас и добрите си идеи за града! Това е нашият град, който искаме заедно да управляваме като добри стопани! Искам от сърце да благодаря на всички, които подкрепят нашите идеи за развитието на Общината. Дългът ни е да запазим наследеното, да множим направеното в днешно време и да предадем на поколенията след нас духа и традициите на Тервел!
Нека да ни е честит светлият празник! Нека да са пълни душите и сърцата ни - с обич, с благодарност и човещина. Нека късметът и берекетът влязат във всеки дом и нека всяко дете се гордее с града си така, както ние! Нека да са пълни хамбарите и домовете! Да е добра реколтата и успешна годината за Тервел! И нека Свети Георги ни закриля както досега!

ИНЖ. СИМЕОН СИМЕОНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ

Коментирайте
Подобни новини
Фестивал „Духът на миналото – съхрани и предай на поколенията“ ще се проведе в неделя в село Ловчанци
Фестивал „Духът на миналото – съхрани и предай на поколенията“ ще се проведе в неделя в село Ловчанци
Дезинсекционни обработки срещу кърлежи ще има в община Каварна на 29 април
Дезинсекционни обработки срещу кърлежи ще има в община Каварна на 29 април
Отборът на СУ „Йордан Йовков“ спечели Общинското състезание „Млад огнеборец” в Тервел
Отборът на СУ „Йордан Йовков“ спечели Общинското състезание „Млад огнеборец” в Тервел
Областна дирекция на МВР проведе работна среща с обществеността в Генерал Тошево
Областна дирекция на МВР проведе работна среща с обществеността в Генерал Тошево



Яндекс.Метрика