Начало >Добруджа >Общество

ПП „Възраждане” в област Добрич - с две номинации за евродепутати

01.04.2024 г. 16:26:31 ч.
/
ПП „Възраждане” в област Добрич - с две номинации за евродепутати
Две са номинациите на областната структура на ПП „Възраждане” за евродепутати. Те бяха обявени на пресконференция днес от народният представител от Добрич Константина Петрова.
Първата номинация е за Станислав Стоянов-един от учредителите на ПП „Възраждане”. Роден е във Варна. Завършил е приложна лингвистика във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”. Народен представител в 48-мо и 49-о НС. Притежава магистратура по Европейска публична администрация от Лиеж, Белгия, както и магистратура по европейска интеграция.
Областната структура на Възраждане е излъчила и втора номинация. Тя е на инж. Георги Джендов - зам.-председател на партията в Добрич.
 По време на номинациите бяхме водени от това страната ни да има достойни представители в Европейския парламент, които активно да отстояват националните ни ценности, а не да бъдат поредните  безгласни букви, които гласуват в подкрепа на политическите семейства, част от които са те, каза народният представител Константина Петрова.
Родолюбие и отдаденост към отечеството са част от основните морални качества, които трябва да притежават нашите кандидати. Трябва да са открити и да имат демократични възгледи, нещо, което до момента липсваше у нашите представители в ЕП, допълни още тя.
Европейските избори са много важни за ежедневието ни, каза Георги Джендов. Те дават възможност на българите да изберат хора, които да защитават интересите им на високо европейско ниво. Няма логика в тяхното омаловажаване и целенасочено търсене на ниска избирателна активност, каквато виждаме у някои парламентарно представени партии, заяви той.
Г. Джендов подчерта, че ПП „Възраждане” не цели излизане на България от ЕС, а предоговаряне на взаимоотношенията с Брюксел. Ние сме основоположници на европейската цивилизация и като такива трябва да заемем достойно място, водещо на картата на Европа, категоричен беше той.
Той допълни, че основна цел остава референдума за запазване на българския лев. Ще уведомим европейските структури, че българската държава погази изконното прави на глас на българския народ, като по този  начин застраши и демокрацията в нашата страна. Ще защитаваме точно тези демократични ценности с цената на всички законово възможни средства.
Сред приоритети на партията в ЕП са още спиране на нелегалната миграция, намаляване на бюрокрацията и корупцията в ЕС и други.
Георги Джендов е на на 37 г. Роден е в град Добрич, семеен с две деца. Завършил е висшето си образование в Технически университет -Варна, инженер по транспорта. Владее английски и немски език. Живял е 8 години в Германия. За себе си твърди, че познава европейските порядки и ценности.

Коментирайте
Подобни новини
Деница Сачева ще води листата на ГЕРБ-СДС в Добрич
Деница Сачева ще води листата на ГЕРБ-СДС в Добрич
Прогноза за времето на 4 май
Прогноза за времето на 4 май
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май



Яндекс.Метрика