Начало >Добруджа >Общество

„Практикер“ очаква добричлии - просторен и красив (ВИДЕО)

19.11.2020 г. 14:08:43 ч.
/
„Практикер“ очаква добричлии - просторен и красив (ВИДЕО)
Добрич има своят „Практикер“. Днес по обед лентата на хипермаркет „Практикер“ беше официално прерязана от кмета на Добрич Йордан Йорданов и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите  на „Видеолукс Холдинг“. Водосвет за здраве и просперитет отслужи отец Петър. Той подари на собственика и на магазина икони, които да ги пазят.  Това е 14- ти подред магазин от веригата в страната. Този обект дава прехрана на 80 души, подчерта в словото си кметът на Добрич. Той благодари за доверието и обеща винаги да стои до бизнеса.
„Заслужаваме да покажем една нормалност, ние ще продължим да живеем и да правим хубави неща“, обеща Тодор Белчев. Той изтъкна заслугата на общината за изпълнение на инвестиционното намерение. Тодор Белчев обяви дарение от 10 000 маски  за болницата и общинска администрация, в знак на благодарност към ръководството на града.
Водещ на церемонията по откриването на хипермаркета беше Богдан Томов, който не пропусна да похвали града и кмета.

От 15.00 часа „Практикер“  ще посреща клиенти.
Хипермаркетът се намира на "Околовръстен път Дружба 4", в съседство с хипермаркет „Технополис“. Локацията е удобна за всички клиенти, които ще пазаруват, за да направят дома си по-комфортен и по уютен.

„Практикер“ – Добрич се помещава в нова модерна сграда, заемаща площ от близо 7650 кв.м. Търговската площ е 5150 кв.м.. Просторният хипермаркет ще посреща своите клиенти със светла и уютна обстановка и функционална подредба и организация. За улеснение на посетителите е изграден и безплатен паркинг със 150 паркоместа. За доброто обслужване и професионална консултация ще се грижат 70 служители.  
Новият хипермаркет ще предложи на жителите на града и региона богат асортимент от 50 хил. продукта на достъпни цени на водещи световни и български производители в различни категории: строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина и къмпинг, авто- и велоаксесоари.

 „Практикер” е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“, придобива целия бизнес на „Практикер” за България и към момента управлява 14 обекта от веригата в 13 големи града на страната. От тогава до сега „Практикер“ удвоява служителите и продажбите си и се превръща в  най – голямата компания в сектора „Направи си сам в България“

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Прогноза за понеделник - 29 април
Прогноза за понеделник - 29 април
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи



Яндекс.Метрика