Начало >Добруджа >Общество

Предложението на ВиК Добрич е за повишение на цената на водата с 4 стотинки

12.01.2018 г. 09:42:16 ч.
/
Предложението на ВиК Добрич е за повишение на цената на водата с 4 стотинки
Подаденото от ВиК Добрич искане е за повишение на водата с 4 стотинки. Това съобщи в ефира на радио „Добруджа” директорът на ВиК Добрич инж. Тодор Гикински. Новата цена на водата за клиентите на добричкото дружество ще бъде обсъдена в понеделник от Комисията за енергийно и водно регулиране.
На база на общата картина в страната, мисля, че не може да се говори за повишаване, каза още Гикински, като припомни, че неговото искане е водата да не се повишава. Той обаче уточни, че в цената се калкулират и други неща като пречистване и отвеждане на отпадните води.
При сегашна цена от 3,24 лева, след предложената промяна, тя би станала 3,28, но Гикински уточни  това е предложение, което в понеделник може да претърпи корекция нагоре или надолу.  На заседанието на КЕВР директорът на дружеството ще представи и бизнес плана на ВиК Добрич АД. В него е залегнал на първо време да спрат течовете и да се вдигне ефективността на помпените станции, заяви Гикински.
Относно ниското налягане от последните 2 дни, ВиК шефът припомни, че аварии са извадили извън строя две основни помпени станции – Оброчище и Минково. Едната е пусната снощи, другата ще бъде готова за работа днес и до края на деня водоподаването ще се нормализира навсякъде. 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Вторият ден от горещниците- 29 градуса
Вторият ден от горещниците- 29 градуса
Днес започват горещниците
Днес започват горещниците
Днес имен ден имат най-величествените имена
Днес имен ден имат най-величествените имена
Вестник ГЛАС: Добрич – град на българската бойна слава
Вестник ГЛАС: Добрич – град на българската бойна славаЯндекс.Метрика