Начало >Добруджа >Общество

Предпазни маски за многократна употреба произвежда и Мир - Добрич ООД (ВИДЕО)

20.03.2020 г. 10:44:07 ч.
/
Предпазни маски за многократна употреба произвежда и Мир - Добрич ООД (ВИДЕО)
Мир - Добрич ООД с управител Кольо Георгиев е поредната фирма в Добрич, която се включва в задоволяването на нуждите на пазара от предпазни маски. Фирмата по принцип е с дейност производство на дамско облекло, както и народни носии. Шивашкото предприятие, в което работят 35 души (вкл. хора с увреждания), се насочи изцяло към производството на защитни средства.
„Предвид ситуацията в страната реших да преструктурирам производството в изработка на предпазни маски за населението. От една страна се създава заетост на работниците във фирмата, от друга се задоволяват потребностите на хората от този вид изделие“, каза за медийна група „Добруджа“ управителят на Мир - Добрич ООД.
Първоначално с направата на предпазните маски са се занимавали 4-5 човека от фирмата, сега са около 10, а от другата седмица с производството на това изделие ще са ангажирани 15 работника.
Маските са за многократна употреба, трипластови. Изработват се от 100% памук. Платът е сертифициран. „Постепенно се увеличават оборотите през последните дни и може би ще стигнем производство от 1 000 - 1500 маски на ден, в зависимост от търсенето и предлагането“, уточни Кольо Георгиев. Към момента Мир - Добрич ООД задоволява нуждите от защитните средства на фирми, организации, институции. Не се предвижда продажба на дребно. „Но за да стигнат защитните маски до хората, започнах разговори с аптеките на територията на града и областта, за да ги зареждаме с нужните количества. Крайната им цена е до 2,50 лв. за брой, каза още Георгиев.

Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“



Яндекс.Метрика