Начало >Добруджа >Общество

Премиерата на мюзикъла "Чарли и шоколадова фабрика" е довечера (ВИДЕО)

24.04.2019 г. 14:58:08 ч.
/
Премиерата на мюзикъла "Чарли и шоколадова фабрика" е довечера (ВИДЕО)
"Чарли и шоколадовата  фабрика" е поредният мюзикъл, който ще представи на добричката публика Детски музикален театър "Дея" при НЧ "Йордан Йовков с ръководител Лана Анцаридзе. В деня на премиерата гости в МГ Добруджа са Лана и едно от главните действащи лица в представлението - Александър Танев, който ще се въплати в ролята на Уили Уонка, собственикът на шоколадовата фабрика. Освен това Александър Танев е помощник режисьор и автор на българските текстове на песните.
Това е пети наш мюзикъл, който представяме на сцената на Добрич,  започва Лана Анцаридзе. "Чарли и шоколадовата фабрика е  страхотна приказка, направена по книгата на Роалд Дал, издадена през 1964 г. Взет е сюжета, направен е адаптиран сценарий, избрани са различни песни, предимно американски, към тях е написан български текст, който да отговаря на показаната на зрителите история. За сега това е един от най-мащабните проекти на Лана Анцаридзе, която е родена в Тбилиси, Грузия, но когато е 7-годишна семейството й се мести в столицата на Белорус – Минск, където живее до пристигането си в България преди 7 години. Завършила е Музикалната академия в Минск.    
За новия мюзикъл тя казва, че декорите са много по-хубави, костюмите -също, а самият спектакъл е много по-цветен, много по-ярък от предишните. В него участват 66 изпълнители на възраст от 6 до 20 години.
Според  Александър Танев, който е единадесетокласник в ЕГ "Гео Милев", но смята да продължи своето образование в НАТФИЗ и то със специалност актьорско майсторство или режисура, героят му - Уили Уонка е най-интересният персонаж в мюзикъла. Той се отличава със своята налудничавост, чудат, самотен, изобретателен и голям майстор на шоколада, който е тотално изолиран в собствената си фабрика, но си търси доверен заместник и помощник, и го намира в лицето на Чарли Бъкет. Ролята се изпълнява от Димитър Димитров, ученик от СУ "Св.Кл.Охридски".
Лана Анцаридзе е на мнение, че добричлии са благодатна публика, която приема добре подобен вид продукция. Една от индикациите за това е бързата разпродажба на билетите. Александър  добавя, че неговите съученици от гимназията също проявяват интерес към спектаклите и с удоволствие ги посещават.
Близо година е била нужна за подготовката на мюзикъла "Чарли и шоколадовата фабрика", признава Лана и допълва, че освен в Добрич има вероятност да бъде показан и в други населени места. Тя припомня, че предишният мюзикъл "Хотел Трансилвания" е бил игран дори на сцената на Държавна опера Варна. Усложнението при този мюзикъл идва от факта, че голямата група са абитуриенти и от средата на май ще бъдат ангажирани със завършване на учебната година, балове, кандидатстване. Затова те трябва да бъдат заменени с други актьори, което няма да стане толкова бързо и лесно. Проблем с желаещите да се обучават в Детския музикален театър "Дея" няма. Групите са пълни, идват нови таланти и кандидати за ролите на напускащите със сигурност ще се намерят, убедена е чаровната и талантлива Лана Анцаридзе, която кани добричлии на премиерата, но добавя, че  съвсем малко са останалите билети и те са за 24 април, на балкона в театъра.

 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
Днес е Разпети петък
Днес е Разпети петък
Прогноза за времето на 3 май
Прогноза за времето на 3 май



Яндекс.Метрика