Начало >Добруджа >Общество

Приемен ден ще проведат съветниците от ГЕРБ-Добрич

21.02.2018 г. 12:42:01 ч.
/
Приемен ден ще проведат съветниците от ГЕРБ-Добрич
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Добрич ще провеждат редовни приемни дни за граждани всеки четвъртък. Решението бе взето на съвместно заседание на съветниците и общинското ръководство на партията.
На 22 февруари от 17,30 до 18,30 часа в офиса на ПП ГЕРБ на бул. „25 септември“ №3 приемна ще имат председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и съветниците Младен Матеев и Иван Колев.
Гражданите ще могат да дадат своите предложения във връзка с проекта за актуализация на Програмата за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти, общинска собственост, с участие на местното население. Предстои той да се разгледа на заседанието на Общинския съвет на 27 февруари.
По този начин ще бъде възстановена една от най-успешните програми на Община Добрич. Тя е първата българска община, която разработи и започна работа по такава програма през 2005 година. Нееднократно е сочена като пример за успешно гражданско участие в бюджетния процес на форуми у нас и чужбина. Донесла е на Община Добрич не една награда за добра практика. Днес програмата вече се прилага в множество общини у нас. Още през първите две години бяха реализирани 38 обекта на стойност 190 хиляди лева. Сред тях са много предблокови пространства, тротоари, детски и спортни площадки. Един от първите обекти, показал устойчивост през годините, е площадката с фитнес уреди на открито в градския парк в Добрич, която почти десет години се ползва целогодишноот хора на възраст между 4 и 84 години.
При обсъждането на проекта за бюджет на Община Добрич през януари 2018 година общинските съветници от ГЕРБ предложиха програмата да бъде възстановена и от местната хазна да бъдат заделени отново средства за такива публично-частни партньорства. Групата на ГЕРБ в местния парламент със задоволство отбелязва, че ръководството на Общината е възприело идеята и внася проект за актуализация на иновативната програмата. 
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Пресцентър ГЕРБ-Добрич

Коментирайте
Подобни новини
Смениха областния управител на Добрич
Смениха областния управител на Добрич
Орлето Илия от с. Александрия се завърна на родна земя
Орлето Илия от с. Александрия се завърна на родна земя
ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетините за вота 2 в 1
ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетините за вота 2 в 1
 Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност  (ВИДЕО)
Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика