Начало >Добруджа >Общество

Приключи инициативата „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“, организирана от Областния информационен център

15.11.2018 г. 13:38:50 ч.
/
Приключи инициативата „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“,  организирана от Областния информационен център
Близо 100 души се включиха в инициативата „Създай свой проект за да промениш своята общност“, част от кампанията на 27-те Областни информационни центрове „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“. Чрез специално създадени и разпространени анкети на хартия и онлайн, екипът на Областен информационен център – Добрич (ОИЦ-Добрич) проведе допитване в осемте общини от областта. Целта на анкетното проучване бе жителите на област Добрич да споделят своите виждания, проектни идеи, които да подобрят живота в тяхното населено място. Обобщените резултати показаха, че най-много предложения са направени за подобряване на инфраструктурата, изграждане и обновяване на спортни и детски площадки, обособяване на зелени площи и разкриване на нови работни места. След окончателното приемане на Индикативните годишни работни програми на Оперативните програми за 2019 г., ОИЦ-Добрич ще изготви и изпрати до общините информация за предвидените през 2019 г. възможности за финансиране с европейски средства. Така ще се подпомогне общинските ръководства в търсенето на финансиране за идеите и предложенията на жителите.
 Няколко инициативи бяха проведени в рамките на общата кампания: граждански диалог „Бъдеще на Кохезионната политика“ - „Добрич в Европа - какво следва?!“, анкетни проучвания, безплатна кино прожекции и изнесен щанд. Близо 300 представители на общински администрации, областна управа, местния бизнес, неправителствени организации, читалища, училища, граждани и медии се включиха в кампанията, а над 2500 души са прегледали онлайн излъчения Граждански диалог.
30-та годишнина от провеждането на Кохезионната политика на Европейския съюз бе отбелязана в читалища и училища от областта с прожектиране на пет късометражни филми на европейски режисьори, част от европейската кампанията #EUandME. В НЧ "Светлина-1941"-гр. Генерал Тошево, прожектираните филми предизвикаха интересна дискусия сред учениците от СУ"Н.Й.Вапцаров" и ПГЗ "Тодор Рачински". В още две общини – Тервел и Шабла, учениците се запознаха и обсъдиха историите на млади хора, чийто живот е бил повлиян от Европейския съюз.
Екипът на Областен информационен център – Добрич благодари на всички, които бяха част от общата инициатива „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“ на мрежата от 27 областни информационни центъра.
 

Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика