Начало >Добруджа >Общество

Първи учебен ден в Добрич (ВИДЕО)

17.09.2018 г. 11:48:37 ч.
/
Първи учебен ден в Добрич (ВИДЕО)
Новата учебна година бе открита днес с много цветя, усмивки и вълнения. В ОУ „Христо Ботев” специален гост бе кметът Йордан Йорданов. Към присъстващите той се обърна с думите: Всички ние имаме една мисия и тя се нарича „Поглед към бъдещето”. Днес вие давате бъдещето на тази държава и на този град. Кметът оповести, че предстои цялостен ремонт на училището пред 2019 г.
Вашите успехи, са наши победи, каза в своето приветствие към учениците директорът на ОУ „Христо Ботев” Нели Торбатова.
За първи път днес училищният праг прекрачват 62-ма първокласници, разделени в 3 паралелки.
 
С 95 новоприети първолаци започна учебната година в едно от най-големите добрички училища – СУ „П.Р.Славейков”. Там са обособени 4 паралелки първокласници. Специален гост на откриването на учебната година бе секретарят на общината Ася Кръчмарова. По инициатива на родители в училището бе поставена кутия за набиране на средства за лечение на малката Марая, която заболяване на жлъчката.
 
Зам.кметът д-р Емилия Баева, Стойно Димов, председател на Обществения съвет по образование и Генади Ганчев, председател на училищното настоятелство бяха почетните гости при откриване на учебната година в Езикова гимназия днес. В своето приветствие директорът на учебното заведение Милена Иванова подчерта, че едва ли има друг народ, който да отбелязва толкова празници, свързани с науката и просветата- Първият  учебен ден, Ден на народните будители, 24 май, Последен учебен ден, все празници, обсипани с цветя и искрящи с весели детски и младежки лица. На новоприетите осмокласници директорът пожела да са силни и упорити и да не се стъписват пред трудностите и с лекота да овладяват чуждите езици, разкриващи пред тях един нов свят.
156 са новоприетите в ЕГ. Те са разпределени в 6 паралелки по 26ученика, като в три от паралелките ще се изучава немски, а в три – английски език.
В заслужен отдих се оттеглят преподавателите Иванка Николова, Миланка Кръстева и Галина Жекова. Новите учители в ЕГ са Севдалина Венкова, която ще преподава биология на немски, Надежда Иванова, преподавател по история на английски и Милена Илиева, учител по география. До седмици към учителския състав ще се присъединят още двама млади преподаватели, които довършват магистратурата си в момента. Това са Жанина Стоянова, учител по история с английски и Камен Киров, учител по философия с немски език. 
 
Репортаж на Дана Михайлова и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Започва изплащането на великденските добавки
Започва изплащането на великденските добавки
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%



Яндекс.Метрика