Начало >Добруджа >Общество

Работодатели от Добрич не желаят да се включат в проучване за нуждата от кадри

15.03.2019 г. 17:24:25 ч.
/
Работодатели от Добрич не желаят да се включат  в проучване за нуждата от кадри
Работно заседание на групата, ангажирана с провеждане на стартиралото от Агенцията по заетост /АЗ/ анкетно проучване сред работодателите в страната за нуждата им от кадри, е проведено днес в Добрич. В състава на работната група са включени представители на синдикални организация, работодателски организация, общини и дирекция „Бюро по труда“ /ДБТ/. Работната среща бе председателствана от заместник областният управител Живко Желязков, като участие в работата взе и Красимир Николов. Жанета Белчева от ДБТ информира членовете на работната група за хода на анкетното проучване до момента, като сподели, че има фирми от представителната извадка на Агенцията по заетост, които отказват да попълнят анкетния формуляр. Тя припомни, че общо за област Добрич от там са посочени 76 работодатели от различни икономически дейности, както и резерви. До момента анкетни карти са попълнили 51 от фирмите, посочени в извадката, а 18 са отказали участие в проучването. От ДБТ очакват до края на допитването – 22 март 2019 г., анкетата да бъде попълнена от още 7 работодатели.
В хода на дискусията членовете на Работната група решиха на заседание на Областна комисия по заетост, заедно с обобщените резултати от проучването, да внесат отново предложение за оптимизиране на анкетата и даване на възможност представителната извадка от работодатели по различните икономически дейности да се подбира на регионално ниво, за да има проучването по-обективен характер.
Участие в анкетното проучване за нуждата от кадри могат да вземат и работодатели, които не попадат в представителната извадка за област Добрич на Агенцията по заетост. Изготвеният формуляр може да се попълва до 22 март 2019 г. - http://survey.az.government.bg/index.php/535847.
 
Източник:Областна администрация

Коментирайте
Подобни новини
Как е роден химнът „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ"
Как е роден химнът „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ"
Икона на Светите братя Кирил и Методий на над 120 години повежда шествието в Добрич
Икона на Светите братя Кирил и Методий на над 120 години повежда шествието в Добрич
Честит празник на буквите добруджанци!
Честит празник на буквите добруджанци!
Мъж на 47 години загина при тежък инцидент в бетонов възел
Мъж на 47 години загина при тежък инцидент в бетонов възелЯндекс.Метрика