Начало >Добруджа >Общество

Работодатели от Добрич не желаят да се включат в проучване за нуждата от кадри

15.03.2019 г. 17:24:25 ч.
/
Работодатели от Добрич не желаят да се включат  в проучване за нуждата от кадри
Работно заседание на групата, ангажирана с провеждане на стартиралото от Агенцията по заетост /АЗ/ анкетно проучване сред работодателите в страната за нуждата им от кадри, е проведено днес в Добрич. В състава на работната група са включени представители на синдикални организация, работодателски организация, общини и дирекция „Бюро по труда“ /ДБТ/. Работната среща бе председателствана от заместник областният управител Живко Желязков, като участие в работата взе и Красимир Николов. Жанета Белчева от ДБТ информира членовете на работната група за хода на анкетното проучване до момента, като сподели, че има фирми от представителната извадка на Агенцията по заетост, които отказват да попълнят анкетния формуляр. Тя припомни, че общо за област Добрич от там са посочени 76 работодатели от различни икономически дейности, както и резерви. До момента анкетни карти са попълнили 51 от фирмите, посочени в извадката, а 18 са отказали участие в проучването. От ДБТ очакват до края на допитването – 22 март 2019 г., анкетата да бъде попълнена от още 7 работодатели.
В хода на дискусията членовете на Работната група решиха на заседание на Областна комисия по заетост, заедно с обобщените резултати от проучването, да внесат отново предложение за оптимизиране на анкетата и даване на възможност представителната извадка от работодатели по различните икономически дейности да се подбира на регионално ниво, за да има проучването по-обективен характер.
Участие в анкетното проучване за нуждата от кадри могат да вземат и работодатели, които не попадат в представителната извадка за област Добрич на Агенцията по заетост. Изготвеният формуляр може да се попълва до 22 март 2019 г. - http://survey.az.government.bg/index.php/535847.
 
Източник:Областна администрация

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 19 март
Времето на 19 март
Вдигат цените на услугите в ЦЗПЖ, отпада безплатното посещение във вторник
Вдигат цените на услугите в ЦЗПЖ, отпада безплатното посещение във вторник
Включените в списъка за настаняване в общинско жилище трябва ежегодно да подават декларация (ВИДЕО)
Включените в списъка за настаняване в общинско жилище трябва ежегодно да подават декларация (ВИДЕО)
Добричката формация NNS Crew спечели квоти за Световния танцов шампионат
Добричката формация NNS Crew спечели квоти за Световния танцов шампионатЯндекс.Метрика