Начало >Добруджа >Общество

Радост от Добрич създава радост с изрисувани кецове и дънки (ВИДЕО)

21.08.2020 г. 15:07:05 ч.
/
Радост от Добрич създава радост с изрисувани кецове и дънки (ВИДЕО)
Как да направим любимите си дънки и кецове уникални и още по-красиви ни предлага една млада и много креативна добричлийка. Радост Лозанова от година и половина се занимава с рисуване върху обувки и дрехи – първо за себе си, но впоследствие поръчките следват една след друга, вече и от непознати хора. Малкият принц и лисицата, цветя, палми, плодове, птици, лъвове и маймунки, дори планети и ракети са част от желанията, които вече са превърнати в реалност от Радост и хората с радост носят своите шарени, цветни и весели кецове, дънки, тениски и вратовръзки.

Чрез съобщение до RadArt Customs във фейсбук и инстаграм могат да се отправят въпроси относно поръчка.

За картините сe използват текстилни бои, които са подходящи и за кожа. Боята се „запечетва“ с ютия, за да издържа по-дълго време. Така дрехите и обувките могат да се перат и в пералня, на по-ниски градуси, обясни художничката в интервю за медийна група „Добруджа“.

Тя рисува от съвсем малка, като една година е ходила на уроци по рисуване. Занимава се от дете и с други изкуства. В продължение на 10 години е танцувала в балет „Алексия“ и други школи в Добрич. Свири на флейта в Арт център „Палитра“ от втори клас, като продължава да участва в концерти в Грьонинген, Холандия, където следва „Европейски езици и култури“. След като завърши университета, възнамерява да се завърне в България и да се занимава с образование.

Но където и да е и каквото и да прави, едно е сигурно – Радост ще продължава да се занимава с изкуство. Защото то е нейното вдъхновение.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика