Начало >Добруджа >Общество

Радостина Колева ще запомни Стефан Данаилов с думите, които пази

28.11.2019 г. 14:54:29 ч.
/
Радостина Колева ще запомни Стефан Данаилов с думите, които пази
 Добричлийката Радостина Колева автор на  сайта Сultinterview написа едно впечатляващо заглавие
„СТЕФАН ДАНАИЛОВ – ОРИСАН С КРАСОТАТА НА БЕЗВРЕМИЕТО…“ С предисловието  и едно интервю от 2004 година Радостина припомня една от срещите си със Стефан Данаилов. Прави впечатление, че въпросите и са кратки,  явно добре обмислени  и изваждат на показ много интересни мисли и факти.
„Представях си интервюто със Стефан Данаилов от 3 години, докато гледах по „ТВ България“ героя-хубавец от филма „Дами канят“… Поглеждайки назад, сама се учудвам на търпението си. Но когото най-накрая се срещнахме в кабинета по култура в бившия Партиен дом, маслиновият поглед, подкосявал краката на жените дълги години, отново намери проявление. Депутатската стая като че ли не успя да побере енергията на двама ни и след интензивния разговор от час и половина, главите ни мощно пулсираха. Учудих се и на неговото търпение. През досегашния си живот актьорът е дал безкрайно много интервюта и все още има силите да съсредоточава вниманието си върху на пръв поглед непознатите очи на журналист, гледал само на видеозапис роли-шедьоври в кариерата му като „На всеки километър“ (Деянов), “Черните ангели“ (Пантера), „Дом за нашита деца“ (арх. Цолов), „Търновската царица“ (д-р Старирадев)…
2004 год“, пише Радостина  тези дни след като Стефан Данаилов напусна този свят.

Потърсих Радостина Колева, която познаваме като поп-рок изпълнител или текстописец, като журналист и човек, който живее с думите и с изкуството. Признава, че не е мислила кой знае колко върху въпросите си към Данаилов, но все пак е отишла подготвена. По скоро самата среща е била важна за нея.“Разчитах на прекия контакт“, признава добричлийката. Правила е две интервюта с него преди и по време на министерстването му. Останала е с впечатление, че това да е министър на културата за него е поредната работа която трябва да свърши добре. Стремил се е да бъде на всякъде на 100% себе си. Естествен в поведението и думите си.
 
„Всичко, което се случва тук, е заради усещането ми към думите.“ Това е веруюто което изповядва Радостина Колева, затова и мерилото и за думите на Стефан Данаилов са в тази категория. С това ще го запази и за себе си с две интервюта, с един глас и една несъмнено красива визия. Интервюто и говори много повече от колкото успяхме да си кажем в тези дни на спомени.
 

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика