Начало >Добруджа >Криминални

Районен съд-Балчик осъди мъж, хванат с фалшива шофьорска книжка

12.01.2018 г. 12:33:34 ч.
/
Районен съд-Балчик осъди мъж, хванат с фалшива шофьорска книжка
Осъдиха 47-годишен мъж от село Преспа заради използване на фалшива шофьорска книжка. Районен съд - Балчик призна подсъдимия Петър Ив. за виновен в това, че на 5 януари миналата година в Балчик, пред двама полицейски служители, съзнателно е използвал неистински официален документ - полско свидетелство за управление на МПС. Книжката била привидно издадена от компетентните полски власти на името на подсъдимия, като от него за самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност.
         От данните по делото става ясно, че фалшивата книжка била засечена при проверка заради неправилно паркиране. Полицаите се усъмнили, че представеното от водача полско свидетелство за управление може да е неистинско, след като извършили справка и се оказало, че той не притежава шофьорска книжка, издадена в България. Мъжът бил отведен в полицейското управление, където се установило, че документът е изцяло неистински.
         Впоследствие той признал, че не е ходил на шофьорски курсове в Полша и никога не е имал българско или друго свидетелство за управление на МПС. Обяснил, че е купил фалшивата книжка през лятото на 2015г. срещу 500 евро от мъж, когото познавал бегло и на когото знаел само първото име. Подсъдимият не могъл да даде допълнителна информация за другите имена и адреса на продавача.
         Заради извършеното деяние мъжът получи условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 80.75 лева.
Районен съд - Балчик разпореди фалшивата книжка да бъде предадена за унищожаване.
         Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Добрич в 15-дневен срок.
Източник:Пресцентър Окръжен съд

Коментирайте
Подобни новини
Задържаха криминално проявени с 360 грама канабис
Задържаха криминално проявени с 360 грама канабис
40–годишна е пострадала при катастрофа в Добрич
40–годишна е пострадала при катастрофа в Добрич
Такси и Ситроен се удариха по ул. "Батовска" в Добрич
Такси и Ситроен се удариха по ул. "Батовска" в Добрич
Заловиха румънец, извършил серия кражби в Добрич и Балчик
Заловиха румънец, извършил серия кражби в Добрич и БалчикЯндекс.Метрика