Начало >Добруджа >Общество

Разкриха гореща телефонна линия за сигнали в и жалби в областта на туризма и шума в заведенията

19.06.2017 г. 13:15:43 ч.
/
Разкриха гореща телефонна линия за сигнали в и жалби в областта на туризма и шума в заведенията
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов откри гореща телефонна линия за подаване на сигнали и жалби в областта на туризма и шума в заведенията, информираха от пресцентъра на Министерски съвет.
         Припомняме, че в началото на месеца вицепремиерът свика работна среща по проблемите на туризма и шума в заведенията, на която присъства и Областният управител на Добрич Красимир Кирилов. Участниците в нея са приели програма за сътрудничество и институционално взаимодействие през летния сезон, като целта е да се гарантира спокойствието, спазването на обществения ред и сигурност на туристите, както и да бъде осигурен ефективен данъчен и осигурителен контрол в търговските обекти, разположени в курортните комплекси, населените места, курортните и ваканционни селища по Черноморското крайбрежие, и не на последно място, спазването на допустимите нива на шум.
         Желаещите да подават сигнали и жалби могат да го направят на телефонен номер +359 2 94 03 003 или на електронна поща signalitourism@government.bg.
         Проверки ще се извършват през цялото лято както изненадващи, така и по график, с цел установяване на нарушения. Те ще са под координацията на вицепремиера Симеонов.
         От началото на лятото и Министерството на туризма обяви на своя сайт имейл и телефон, на който могат да бъдат подавани сигнали за нередности на плажа. Всеки, който се сблъска с порочна практика при ползването на плажни услуги, може да подава сигнали на тел. +359 2 90 46 833, или на електронна поща control@tourism.government.bg.
         Във връзка с поетите ангажименти, Областният управител ще координира взаимодействието между институциите на местно равнище и ще следи стриктно за спазване на реда и осигуряване на спокойствието на чуждите и български гости по Добруджанското Черноморие и населените места в периода от 24.00 ч.-08.00 ч., както и да се преустановят незаконните практики в сферата на търговията и туристическата дейност.
Снимка:complianceandethics.org
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Американска фирма за транспортни технологии проявява интерес към Добрич
Американска фирма за транспортни технологии проявява интерес към Добрич
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Централна градска част без вода днес
Централна градска част без вода днес
Времето на 23 август
Времето на 23 августЯндекс.Метрика