Начало >Добруджа >Регионални

Ремонтиран е пътят Гуслар- Безмер, работи се по три паркинга в Тервел

31.05.2020 г. 09:50:03 ч.
/
Ремонтиран е пътят Гуслар- Безмер, работи се по три паркинга в Тервел
3 400 кв.м пътна настилка бяха ремонтирани и преасфалтирани през м.май в селата  с.Божан и Градница със средства, осигурени от  държавния бюджет, съобщава зам. кметът Дияна Илиева.Започнал е и ремонт на трите паркинга , които обслужват общо осем жилищни блока в Тервел. До блок 5 в кв.“Изгрев“ вече се полага първият пласт асфалт. Със съдействие от  местното дружество по водоснабдяване, предстои да бъде подменено и старо сградно водопроводно  отклонение на сградата. Ангажимент на живущите в трите входа на блока ще бъде да оформят бетоновите подходи към входовете.   
Работи се и по паркинга в центъра на града.Той обслужва гаражите и подходите към търговските обекти на четири жилищни блока, разположени на площад „Стария дъб“.
Най-проблематичен се оказва третият паркинг, включен в обществената поръчка – този, между ул.“Александър Стамболийски“ и двора на общинския музей.Там, преди да се ремонтира асфалтовата настилка, трябва да се реши проблема с канализацията пред единия от блоковете, тъй като тя е стара и пропаднала. Общината трябва да осигури допълнителни средства за това преди да продължи с асфалтирането. По тази причина този паркинг ще бъде изпълнен последен. Средствата за ремонта на асфалтовата настилка на трите паркинга са осигурени с постановление на Министерски съвет.
Междувременно, беше направен текущ ремонт на пътя Безмер-Гуслар. Село Гуслар, през последните години стана предпочитано за животновъдите и сега в него работят три кравеферми с по 80-100 животни. В селото вече има и единадесет деца, които пътуват до училището и детската градина в Безмер. Няколко пчелари също са избрали Гуслар, за да разположат там пчелините си. По тази причина, а и защото пътят Безмер-Гуслар бе единственият пътен участък в общината, който беше в изключително тежко състояние, беше възложено изкърпването на едното платно, подсигуряващо проходимост за транспортни средства до селото, явяващо се крайна точка за землището на община Тервел.

Коментирайте
Подобни новини
Днес в Балчик ще има фермерски пазар
Днес в Балчик ще има фермерски пазар
 В неделя ще обработват площите на градския парк в Тервел срещу комари
В неделя ще обработват площите на градския парк в Тервел срещу комари
Черноморска Добруджа излезе на протест, блокираха международния път (ВИДЕО)
Черноморска Добруджа излезе на протест, блокираха международния път (ВИДЕО)
Протестиращите затвориха за кратко пътя към ГКПП Дуранкулак при Поручик Чунчево (ВИДЕО)
Протестиращите затвориха за кратко пътя към ГКПП Дуранкулак при Поручик Чунчево (ВИДЕО)Яндекс.Метрика