Начало >Добруджа >Общество

С Ден на плодородието приключват Празниците на младия фермер в ПГАС (ВИДЕО)

22.04.2016 г. 11:09:20 ч.
/
С Ден на плодородието приключват Празниците на младия фермер в ПГАС (ВИДЕО)
Ден на плодородието се провежда днес в ПГ по аграрно стопанство в Добрич. Той е своеобразен финал на Празниците на младия фермер, които започнаха в началото на седмицата и включваха Ден на пчеларя, Ден на земеделската техника, Ден на агроекологията и Ден на животновъда.
Денят на плодородието бе открит с тържествена част, в която училището отчете своите най-добри постижения от началото на учебната година до днес – трето място на Регионалното състезание Млад фермер, провело се в Г.Тошево и трето място на отбора по хандбал – юноши на общинския етап от Ученическите игри. После присъстващите разгледаха  изложбата „Традиции и обичаи”, подредена за пореден път от фирма Пчелен рай, опитаха кулинарните вкусотии, а най-добрите механизатори показаха наученото в часовете по време на състезанието по качествена обработка с фреза.
27 са зрелостниците, които ще завършат своето образование тази година, заяви за медийна група Добруджа инж. Господин Господинов, директор на гимназията. В новия план прием са заявени 3 паралелки след завършен 8 клас – механизация на селското стопанство, земеделец-фермер и агроеколог и една след завършен 7 клас – производител на селскостопанска продукция. Директорът много се надява част от малкото ученици, които завършват през тази година 8 клас да се насочат именно към специализирано аграрно обучение, защото това е основният поминък  за регион Добруджа.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика