Начало >Добруджа >Общество

С конкурс назначават прокурори в Добрич и други градове

23.01.2018 г. 09:26:58 ч.
/
С конкурс назначават прокурори в Добрич и други градове
Конкурс за първоначално назначаване на 15 прокурори в районните прокуратури в София,  Добрич, Пловдив, Варна, Бургас,  Ямбол и в други градове обяви Висшият съдебен съвет. Последният срок за кандидатите да подадат документите си за участие в конкурса е 23.01.2018 г.
Писмено решаване на правен казус е задължителен  и първи етап в конкурса. Още тук отпадат повечето кандидати. Причина – липсва им методологията за решаване на казуси и за оформянето на решенията.
В отговор на многобройните запитвания, след впечатляващите успехи на наши курсисти на изпита за мл. магистрати през 2017 г.,  "Агенция за право и финанси" ООД  организира интензивно обучение на тема: „Как  да решаваме наказателноправни казуси на конкурсен изпит“ на 18 февруари 2018 г. (неделя) - първи моду и на 25 февруари 2018 г. (неделя) - втори модул. Обучението  ще бъде в гр. София, ул. „Бисер“ 2, зала „Лозенец“ (близо до НДК)
Обучението включва и методологична, и практическа част .  Лектор и ръководител на практическите упражнения е доц. д-р Ралица Илкова, преподавател в  Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент  Охридски", съавтор (с  проф. д-р Лазар Груев) на единственото „Ръководство за решаване на наказателноправни казуси” и на изданията „Казуси по Наказателно право. Обща част.” и „Казуси по Наказателно право. Особена част”.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика