„Само моя си” – новият проект на Александър Байчев и Ваня Джаферович

19.09.2017 г. 10:18:22 ч.
/
„Само моя си” – новият проект на Александър Байчев и Ваня Джаферович
Преди седмица добричлията Александър Байчев представи новата си песен „Само моя си”. В нея участва и Ваня Джаферович. Музиката на песента е дело на Александър Байчев, текстът е на бившата вокалистка на ICE CREAM Елена Брусарска, а по аранжимента работи Християн Иванов. Алекс и Ваня се запознават миналата година по време на футбол на малки вратички и  стават приятели. Александър влиза в ролята си на учител по пеене и дава ценни съвети на Ваня за участието му в „Като две капки вода”. Алекс Байчев ще представи песента пред публика за първи път в родния си град на концерта на Празника на Добрич – 25 септември. 
 
- Алекс, този път  работиш с различен екип, включително и за видеоклипа...
Александър Байчев: Аз съм свикнал да работя с приятели и хора, които се радват на нещата, които правят. В случая - Ваня е един от тези хора. След като вече парчето беше готово като проект, а ние по принцип си пеем заедно и играем футбол заедно, му хареса идеята да участва в новата ми песен. Остана да я завършим. Елена Брусарска направи  хубавия текст, инструменталът отново е на Християн Иванов. Така се роди „Само моя си”.
 
- Ваня, разкажи ни как се запознахте с Алекс?
Ваня: Запознахме се със Сашо в една извънредна ситуация. Играхме футбол на малки вратички. Харесахме се веднага. Той има много хубав пас и хубав поглед върху играта. Заговорихме се, аз го попитах: „С какво се занимаваш?”. Той ми каза, че се занимава с музика, че пее, пише музика и прави песни. На мен ми стана интересно. Той ми предложи някой ден да се видим и да попеем малко. Аз отидох у тях. Упражнявахме се. Той ми показа кои неща правя добре и кои – не толкова. Аз обичам да пея, без значение, че съм аматьор и не съм го правил в живота си досега. В един момент той ми сподели, че ще пуска нова песен. Аз я чух и той ми предложи да се включа в нея. На мен ми хареса песента, той ми харесва като човек и затова се съгласих да попея малко. Моята част е повече рап – като за начало.
 
- Познанството Ви преди от „Като две капки вода” ли е?
Ваня: Приятелството ни започна в самото начало на „Като две капки вода”. Точно в началото на формата ние започнахме да играем в една компания футбол на малки вратички. След като се запознахме, той дори ми помогна за някои парчета, които трябваше да пея в предаването. Като не си певец и е малко трудно за една седмица да се справиш с някоя песен. Имаш нужда от чужда помощ. След като станеше ясно какво трябва да пея, се чувахме със Сашо и репетирахме заедно някои от песните. Мисля, че се получиха много по-добре и на него се дължи това израстване.
Алекс: Взаимно си помагахме. Той на мен с футбола, аз на него – с пеенето.
Ваня: И двамата се справяме. И двамата имаме потенциал. Той дори може да поиграе в А група (смее се).
Алекс: Имаме потенциал да се развиваме. Да видим докъде ще стигнем.
 
- Вече мина седмица от излизането на песента. Какви са отзивите за нея?
Алекс: Засега коментарите са хубави, което много ни радва. Дори хора, които попитам за мнение и то откровено, казват какво им харесва, а не ми казват какво не им харесва. Надявам се наистина да се харесва.
Ваня: В моите среди и моите приятели са на същото мнение. Казаха ми, че им харесва. Аз също смятам, че  е много свежа и приятна. И се надявам и на повече хора да им хареса.
 
- А каква беше оценката за участието ти в шоуто?
Ваня: Всички ми се радваха много и казваха, че от мен никой не е очаквал нищо. Мисля, че се справих добре. Надминах доста моите очаквания. Затова и се радвам, че го направих, защото кога пак ще ми се случи да се появя пред толкова много хора на живо.
Ще видим какво ще се случи по-нататък. Иска ми се да попея повече, защото в тази песен рапирам. Иска ми се да се развивам в това.
 
- Означава ли това, че отново ще бъде дуетна песен или ще се пробваш самостоятелно?
Ваня: Ще видим със Сашо. Ние сме обсъждали някои неща, но нека първо да видим какво ще се случи с тази.
Алекс: Вече обмисляме следващата. Какво ще представлява, все още не е ясно. Има различни идеи. Има и време. Нека да е направена добре. Не става от днес за утре. Важното е, че и двамата сме отворени за такъв нов проект.
Ти отбеляза, че сега работя с различни хора. Действително, първите два клипа са дело на брат ми Цанимир. Този път той нямаше възможност и се свързахме с много готин екип от София. Режисьор е Алекс Борназ, а оператори - Петър Симов и Робърт Уау. Те се справиха много добре. Снимахме в един детски арт център. Три много красиви девойки участваха. Съпругата на Ваня – Евгения  Джаферович, направи грима, за да изглеждаме добре и общо взето се забавлявахме.
Ваня: Аз също много се забавлявах. Получиха се много хубави кадри. Като цяло продуктът ми хареса. Наистина тези хора са талантливи, работят професионално. Може и в бъдеще да работим заедно.
 
- Предстои ти изява в родния град. Като че ли отдавна не си пял в Добрич?
Алекс: Да, тази година от Общината ме поканиха за Празника на града. Там ще представя и нашата нова песен. Развълнуван съм. Винаги е много приятно, когато се връщам и пея пред родна публиката. Тя е една от най-хубавите. Хората са много топли и гостоприемни. Много ни се радват, надявам се и този път да е така, и да успя да ги зарадвам с това, което правя. 

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика