Щангист стана Спортист на годината на Генерал Тошево

19.12.2019 г. 13:30:25 ч.
/
Щангист стана Спортист на годината на Генерал Тошево
Състезателят на Спортен клуб по вдигане на тежести „Стефан Тошев“ Росен Иванов бе избран за  Спортист на годината на Генерал Тошево. Вчера в Ритуална зала – Община Генерал Тошево, се проведе тържественото награждаване на победителите в традиционната анкета „Спортист на годината“ за 2019 г. След пет поредни години, в които неизменно първата позиция се оглавяваше от спортист на Спортен клуб по силов трибой „Цунами“, този път e за представител на Спортен клуб по вдигане на тежести „Стефан Тошев“. След третото си място в анкетата през миналата година, сега Росен Иванов безапелационно и напълно заслужено покорява върха в класацията.
Росен Иванов, който се занимава с вдигане на тежести от едва две години, затвърди добрите впечатления, които остави през 2018 г. и отново направи фурор на турнирите, в които взе участие през 2019 г. Най-големият му успех е първото място от Държавното лично първенство в Хасково. От Държавното първенство в Сливен пък има едно второ място, като съвсем малко не му достигна да се окичи със златния медал. На силния турнир „Купа Русе“ пък, Росен Иванов завърши четвърти.
На второ място в анкетата „Спортист на годината“ за 2019 г. остана Аделина Андонова, състезател на БК „Спортбаскет ГТ“. В момента тя играе като преотстъпена на БК „Ънстопабъл“ Добрич, като вече има редица запитвания от елитни клубове в цялата страна за нейните права. През 2019 г. тя участва в сборен отбор за „Момичета 14 г.“ на зона „Добруджа“ и зона „Мизия“ на национален турнир в Сливен за определяне състава на националния отбор на България за тази възраст.
Трета в класацията се нареди Камелия Иванова. Тя е състезател Спортен клуб по художествена гимнастика „Ейнджълс“. В международния турнир „Панагюрско съкровище 2019“ завоюва златен медал за съчетание с въже, а на последвалия международен турнир „Зимна купа Академик София 2019“ е носител на бронзов медал за съчетание с топка.
В 14-то издание на анкетата „Спортист на годината”, най-силен пробив определено направи новосформираният клуб по художествена гимнастика „Ейнджълс“.
В дебютната си година отборът спечели приза за „Отбор на годината“, а неговият треньор Павлета Петрова получи наградата за „Най-добър треньор през 2019 г.“.
Още през първата си състезателна година, клубът постигна завидни успехи. В две международни състезания и в изключително силна конкуренция, грациите на Павлета Петрова спечелиха един златен, четири сребърни и два бронзови медала.
И през тази година Община Генерал Тошево раздаде награди за заслуги в сферата на спорта през годините. За заслуги в сферата на спорта – дългогодишния треньор по баскетбол, награда беше връчена на Стойо Стоев, а за заслуги в сферата на спорта – дългогодишния състезател БК „Спортбаскет“ – приз беше връчен на Аристидис Папатеодору.
Ето всички спортисти в класацията от 4 до 10 място:
Румислав Станимиров Иванов – състезател на СКХТ „Стик ГТ“;
Живко Живков Желев – състезател на БК „Спортбаскет ГТ”;
Иън Свен Хартунг – състезател на СКВТ „Генерал Тошев“;
Стефко Петров Хаджиев – състезател на СКТМ „Спортист – 95;
Росен Николаев Николов голмайстор на „Спортист – 2011;
Христо Славов Костадинов футболистите на „Дружба“ (Люляково);
Диян Петров Иванов – основен футболист на „Спортист – 2011;

Източник:Община Ген.Тошево

Коментирайте
Подобни новини
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая



Яндекс.Метрика