СКЛА „Дорбуджа 99 „ изпраща 2017г. с рекорден брой отличия

29.12.2017 г. 17:10:01 ч.
/
СКЛА „Дорбуджа 99 „ изпраща 2017г. с рекорден брой отличия
Тази година състезателите на спортен клуб „ Добруджа 99” имаха многобройни стартове на национални първенства, турнири, шосейни пробези, включително и няколко международни състезания, а годината за тях бе  най-успешната,  защото заемаха призови  места. Шампионката и националка в три отделни дисциплини Радосвета Симеонова, която е и спортист № 3 на  Добрич за 2017г.  допринесе най- много за прослава на името на клуба.  Тя е участничка на две Балканиади – във  Флорина(Гърция) и Чанаккале(Турция) , на Европейска Купа гр. Вааса (Финландия) и на Международния пробег Русе- Гюргево. Тази година Симеонова защити и титлата си на Маратон София 2017 г. , постигайки най- добър български резултат, което е и неин личен рекорд. Радосвета  се наложи в още две други дисциплини, ставайки шампионка на 3000 м с препятствия и дебюта и на Трявна ултра на 76 км. На Националния шампионат по спортно ходене в гр. Поморие добричлийкат  си извоюва своята 7-ма шампионска титла на 20 000 м при жените. Има две втори места и два лични рекорда  на Международни турнири в Словакия на 20 км и 5 км.
„Тази година  Радосвета имаше над 30 състезания на различни дисциплини и успя да се наложи  във всяка една от тях. Това е плод на нейните тренировки, на нейната воля и високи цели”, споменава Еманоела Радева, която е и личен треньор на Ради.
Габриела Красимирова, възпитаничка на Николай Янков  е национална състезателка на България, участничка на 2 Балкански първенства в гр. Флорина(Гър.) и гр. Питещ (Румъния).
През тази година най- впечатляващото постижение  за нея бе на Маратон Плевен , където  тя постави рекорд на девойки ст. възраст с време 3:08:40. Освен това , тя е шампионка на България на 10 000 м спортно ходене, сребърна  и бронзова медалистка на 6000 м и 8000 м бягане.
Денис Атанасов извоюва 3 бронзови медала на Националното първенство във Велико Търново , Националният шампионат в гр. София и  в зала при младшата възраст.
Карина Георгиева спечели 1 златен, 1 сребърен  и  2 бронзови медала при момичета под 16 год.
Алтен Атанасова завършва 2017 год. с 2 сребърни медала по спортно ходене (5км) и 10 000м гладко бягане.
Това са най- изявените спортисти на „ Добруджа 99” през изминалата година, които оглавяват и десетката на клубa:
Радосвета Симеонова
Габриела Красимирова
Денис Атанасов
Алтен Атанасова
Карина Георгиева
Алиджан Али
Алишан Али
Теодора Златева
Каролина Василева
Ивелина Калчева 
 

Коментирайте
Подобни новини
ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ: Даяна Димитрова отпътува за Европейското в Полша
ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ: Даяна Димитрова отпътува за Европейското в Полша
ФУТБОЛ: Турнир за момичета и девойки организират в Добрич
ФУТБОЛ: Турнир за момичета и девойки организират в Добрич
ФУТБОЛ: Старшата на Добруджа с равенство като гост на 1/8 финалите за Купата
ФУТБОЛ: Старшата на Добруджа с равенство като гост на 1/8 финалите за Купата
Валентин Андреев е олимпийски вицешампион
Валентин Андреев е олимпийски вицешампионЯндекс.Метрика