Начало >Добруджа >Регионални

След дълги дебати съветниците дадоха 35 хиляди лв. за отбора на с.Дончево в СИ Трета лига (ВИДЕО)

28.06.2018 г. 13:29:06 ч.
/
След дълги дебати съветниците дадоха 35 хиляди лв. за отбора на с.Дончево в СИ Трета лига (ВИДЕО)
Общинският съвет на община Добричка одобри отпускането на 35 хиляди лева за издръжка на ФК „Устрем” с. Дончево за участието на отбор през есенния полусезон на Североизточната Трета лига.  В общината е постъпило писмо от кмета на Дончево, в което е депозирано искането на футболния клуб за 50 000 лева, нужни за издръжката на отбора, който наесен ще се подвизава в третото ниво на родния футбол. Преди гласуването обаче се изказаха много и различни мнения за това, че се отпуска толкова голяма сума.
Петко Игнатов заяви, че групата съветници от БСП подкрепя докладната, но поиска да се обърне внимание и на останалите клубове, които се подвизават в Областната група, като финансирането им се увеличи от 4500 на 6000 лева на полусезон.
Д-р Ердинч Хаджиев подкрепя решението с думите: „Приемете сега че община Добричка е умален размер на нашата държава, която се класира за Световно”.
 
Пред съветниците Камен Станчев – председател на ФК Добруджански спортист с. Стефан Караджа, благодари за подкрепата от страна на общината, но припомни, че неговият отбор е имал сериозна подготовка също да участва във В Група и само рулетката на дузпите ги е лишила от това те да бъдат на мястото на отбора от Дончево. Той апелира общината да обръща по-голямо внимание към футбола и към спорта като цяло. 
Кметът на Плачидол Атанас Пенев припомни, че когато преди 4 години Интер е бил в същата позиция е отправил молба за отпускане на 5000 лева, но пари не са били дадени. Той също приветства решение за отпускане на такава сума, но попита дали ако догодина има друг клуб, които влезе в Трета лига, ще има ли такива средства и за него. Затова той предложи отпускането на средства да бъде регламентирано в Наредба.  За създаването на ясни правила за работата и финансирането на клубовете настоя и кметът на село Стефаново Марин Хаджийски. Той смята, че трябва да се обърне по-сериозно внимание на базите на отборите. Той припомни, че за участието на един отбор в Трета лига, е нужно да разполага с ДЮШ. Хаджийски предположи, че децата в школата на Дончево, ще бъдат от Добрич.
За тази година имаме възможност да финансираме клуба, който спечели първото място, обясни кметът инж. Тошков Петков, Той обаче уточни, че правилника на БФС позволява не само на първенеца да играе в по-горната група, ако изявявт желание. Ако извадим 100 хиляди лева, сигурно и отборите на Стефан Караджа и Победа  ще поискат да играят във В група, защото са потенциални участници.
Петков още веднъж каза, че за тази година това са възможностите на общината, но призна,че за следващата трябва да се вземе принципно решение за отделяне на определена сума, която да се дава на участниците  в Трета лига. Като пример той посочи сума от 100 хиляди, която ако има три отбора да се поделя по равно, а ако е един – той да получава 35 хиляди. Петков прие предложение и за завишаване на сумите за отборите от Областната група, но смята, че реалистичното увеличение би било до 5500 лева на полусезон.

Дебатите по докладната може да гледате във видето от 34.18 мин. 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)



Яндекс.Метрика