Начало >Добруджа >Регионални

Социално предприятие ще подобрява живота на лица в неравностойно положение в Община Добричка (ВИДЕО)

31.07.2018 г. 13:40:23 ч.
/
Социално предприятие ще подобрява живота на лица в неравностойно положение в Община Добричка (ВИДЕО)
Проект „Социално предприятие – „Помощ в дома и градината“ - генератор на социална възвръщаемост в община Добричка” ще подобри качеството на живот на 30 лица в неравностойно положение.
Проектът се осъществява чрез процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Развитие на социалното предприемачество“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз.
Общата му стойност е 180 273, 91 лева, от които 153 232, 82 лв. /85%/ европейско и 27 041, 09 лв. /15%/ национално съфинансиране. 
Общата цел е подобряване качеството на живот на лица в неравностойно положение в община Добричка, давайки им право на избор, независимост и достойнство, посредством разнообразни дейности за социално включване и интеграция на пазара на труда.
В проекта ще бъдат включени 30 лица, от които хора с увреждания – 5, лица в неравностойно положение на пазара на труда – 20, други социално изключени лица – 5.
Ще се адресират потребности от образователни и консултантски услуги за професионална реализация, устойчива заетост в малките населени места, увеличаване на човешките ресурси в социални услуги, разнообразяване и разширяване обхвата им на терен, спазване организацията на ползване на градинки и паркови пространства, поддържане на озеленителната инфраструктура от квалифицирани лица.
За 11 души от целевите групи по проекта в трудоспособна възраст ще бъдат организирани следните курсове на обучение: Работник в озеленяването - 8 лица, Социален асистент - 3 лица.
В рамките на проекта Общината ще наеме за период от 12 месеца 11 лица на следните длъжности:
Социален асистент - 3 лица, на 6-часов работен ден
Озеленител - 8 лица, на 6-часов работен ден
Към социалното предприятие ще бъдат назначени и четири лица, като екоинспектори на 8-часов работен ден. Те ще контролират работата на работниците в озеленяването, следят за навременното почистване на прилежащите площи, контрол по отношение чистотата на териториите за обществено ползване и зелените системи, сигнализират за проблемни ситуации.
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
 Община Тервел с одобрен проект в „Красива България“ за ремонт на детската ясла
Община Тервел с одобрен проект в „Красива България“ за ремонт на детската ясла
"Фестивал на занаятите в Двореца"  започва от днес в Балчик
"Фестивал на занаятите в Двореца" започва от днес в Балчик
По проект община  Шабла ще изгражда  фотоволтаична електроцентрала върху спортната зала  в града
По проект община Шабла ще изгражда фотоволтаична електроцентрала върху спортната зала в града
Община Генерал Тошево обявява публичен търг за отдаване на земеделски земи
Община Генерал Тошево обявява публичен търг за отдаване на земеделски земи



Яндекс.Метрика