Начало >Добруджа >Регионални

Стартира прием на заявления по проект „Tопъл обяд Каварна - 2016”

21.08.2018 г. 10:53:22 ч.
/
Стартира прием на заявления по проект „Tопъл обяд Каварна - 2016”
Община Каварна уведомява всички заинтересовани граждани, че стартира  приема на заявления по проект „Tопъл обяд Каварна - 2016” за периода от 01.11.2018г. до 30.04.2019г. Заявленията – декларации ще се приемат в работно време в деловодството на Община Каварна, ул. Добротица № 26, ет. 1, от 3 септември до 11 октомври включително.
Право да се възползват от услугата топъл обяд са лица и семейства от основната целева група, които са лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от  Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане”, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимална пенсии – за   осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствена пенсии, несвързани с трудова дейност, скитащи и бездомни деца и лица.
Лицата, желаещи да получават топъл обяд, трябва да подадат заявление – декларация от кандидата / по образец / или негов законен  представител, документ за самоличност на лицето или на законния му представител за справка / при наличие на такъв/ и  копие на ЕР  на ТЕЛК/НЕЛК / ако е приложимо/.
В продължение на шест месеца – ежедневно, след извършване на подбор, на 200 представители на целевите групи от Община Каварна, ще бъде предоставен топъл обяд, състоящ се от супа, основно ястие и хляб, а при реализирани икономии и десерт. Предвиденият срок за изпълнението на проекта е от 01.11.2018г. до 30.04.2019г. включително.
Ще бъде изготвен списък на одобрените лица за ползване на социалната услуга, който ще бъде общодостъпен на официалната интернет страница - www.kavarna.bg, на информационното табло в общинска администрация на ул.“Добротица“ №26, както и в кметствата на населените места в Община Каварна. С всяко от одобрените лица ще се сключи индивидуален договор за предоставяне на социалната услуга. Всеки потребител ще се подписва ежедневно за получения обяд. Невключените към момента на стартирането на услугата лица ще бъдат в списъка на чакащите /резерви/, ако отговарят на изискванията за целевите групи по проекта. Те ще бъдат включени в проекта при отпадане на даден потребител.
Реализирането на  проекта се финансира  от Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица   по Оперативна програма за храни/ или основно материално подпомагане. Стойността на проекта е 263 186.00 лв.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (СНИМКИ)
 Община Тервел с одобрен проект в „Красива България“ за ремонт на детската ясла
Община Тервел с одобрен проект в „Красива България“ за ремонт на детската ясла
"Фестивал на занаятите в Двореца"  започва от днес в Балчик
"Фестивал на занаятите в Двореца" започва от днес в Балчик



Яндекс.Метрика