Начало >Добруджа >Общество

Стотици добричлии се включиха в протеста в памет на Крис

16.05.2021 г. 18:27:35 ч.
/
Стотици добричлии се включиха в протеста в памет на Крис
Около 200 граждани на Добрич се събраха на мирния протест, организиран  в подкрепа на семейството на загиналия 3-годишен Крис. Събитието се състоя на кръстовището на бул. „Русия” и ул. „Христо Ботев”, където на 6 май автомобилът на семейството, бе блъснат от кола, преминала на червен светофар. Седмица след инцидента 3-годишният Крис издъхна в добричката болница.
Голяма част от присъстващите на протеста бяха облечени в червено, като носеха плюшени играчки и цветя, с които отрупаха светофарния стълб, до който се спряла колата  след катастрофата на 6 май.
Преди това се състоя и автошествие в памет на починалото дете, като в него се включиха около 70 автомобила.
Благодаря за подкрепата на нашите съграждани и затова, че застанаха зад тази инициатива, заяви чичото на Крис – Иван Иванов. Той припомни, че с тежки травми след инцидента са 9-годишната  сестричка на Крис, която е със счупена ключица и порезни рани по лицето. По-тежко е състоянието на майката, която е с няколко фрактури на таза и 5 фрактури на крака. Тя вече е изписана, но ще следва дълъг процес на възстановяване.
Иванов изказа благодарности на д-р Петков от МБАЛ-Добрич, който е извършил двете операции и е направил всичко възможно за Крис.
Относно инцидента, Иванов заяви, че извършителят е ясен. Казва се Илиян Дяков Илиев. Притесненията на близките са, че причинителят на катастрофата е на свобода и е възможно да се укрие. По думите на Иванов обяснението на Полицията, че мъжът не е задържан в ареста, че няма основания. 
Присъстващите на протеста днес заявиха, че настояват за справедливо наказание на виновника за пътния инцидент, като решиха следващата седмица да се съберат и пред сградата на Съдебната палата.


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика