Начало >Добруджа >Общество

Суетни и красиви - все по-често с българска козметика

09.09.2020 г. 16:45:30 ч.
/
Суетни и красиви - все по-често с българска козметика
Българката винаги се е грижила за външността и визията си. Това се отнася  не само тя, а и за мъжът до нея. Дори тенденцията е, че българският мъж все по-активно и редовно се грижи за външния си вид. Това се потвърждава и от статистическите данни, каза за медийна група „Добруджа“ Гергана Андреева от Българска национална асоциация по етерични масла, парфюмерия и козметика. Повод за разговорът ни е отбелязваният на 9 септември Световен ден на красотата.
Андреева обясни, че маркетинговата информация показва ръст от 30 на сто на търсенето на мъжката козметика. Затова можем да сме категорични, че и мъжете и жените имат отношение към външността си, към грижата за красотата си. Освен това, хората все повече осъзнават, че грижата трябва да е комплексна, не само за визията, а и за здравето.
Завръщане към родните марки козметика е интересната тенденция, която се наблюдава през последните години, заяви Андреева. Родното производство успя да си върне доверието на потребителите. Масово преди години предпочитанията бяха за използване на вносна козметика. Категорично нашата козметика е вече на световно ниво, смята председателя на асоциацията и добави, че към момента България прави износ на родна козметика за над 65 държави. Нейният призив е да се грижим за тялото и духа си, защото те са неразривно свързани.
 Все повече се търсят продукти, които обединяват няколко характеристики. Например един продукт за лице не само да измие, но и да омекоти, а и да подхрани и матира кожата, обясни председателят на асоциацията. Много търсена е и био козметиката. Процедурите и препаратите, свързани с поддръжка на маникюр и педикюр вече не са територия, която е запазена само за жените. А бъдещето при продуктите свързани с грижата за красотата и здравето е иновативната козметика, каза още Андреева. Говорим за все по-качествени съставки, с акцент върху натуралните или т. нар. натурална еко козметика.

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика